Forsiden > Ny teknik > IO er også med på 4K bølgen

IO er også med på 4K bølgen

torsdag 27. november 2014, af Tom Dissing

Nu er 4K jo meget andet end buzz.
Og da IO Industries ser ud til at tage det endog meget seriøst brugte de InterBEE 2014 til at vise deres 4KSDI kamera frem.
Et kamera, der kan netop hvad der er brug for.
Og da det er endog meget lille, ser det ud til at kunne bruges i specielle situationer, hvor plads er relevant.
IO Industries, der tidligere har været ude med en 2K version, der ser ud til at være det samme som Silicon Imagins SI-2K MINI, der var det kamera der blev brugt til at optage Slumdog Millionarie ( i 2048 x 1152 på en 2/3" CMOS) er nu ude med et 4K kamera, som de kalder for et “4KSDI camera”.
Kameraet, der er et “single-piece 4K/UHD camera head” med et 3G/HD-SDI outputs og en 4K global shutter CMOS sensor, i APS-C / Super-35mm størrelse, der konkret er på 22.5mm x 11.88mm, optager ikke selv, men har altså et DCI 4K 4096×2160 output, der som det fremgår på billedet passer fint med en AJA 4K optager.
Uden at have målt, ser det ud til at være en af de mindste - seriøse - 4K optageløsninger.
Specielt nu hvor output er “op til” 10-bit 4:2:2 eller RAW i op til 60p. Eller hvis relevant i 10-bit 4:4:4 i op til 30p.
Enheden, der kan leveres med PL, Nikon F og Canon EF mount, kan ydermere styres over et RS485 serial interface.
Og med en størrelse på 90x90x60mm og en vægt på omkring 730 gram, er det pludselig en relevant løsning i de mange flyve/flyer etc sammenhænge, hvor kameraer bare ikke kan blive små nok.
Kræver nok at der investeres i nogle tynde BNC kabler.
Men det er jo set før.
Producenten selv fremhæver at der er tale om “de mindste” 4KSDI kamera der kan levere så heftigt et output på så lidt plads.
output kan føres over to eller fire kabler alt efter hvilken måde du ønsker at få signalet ud og over på optage enheden.
Vi har fundet en promo for deres nu ældre 2K kamera, som vi - sådan lidt - tror er det samme som Silicon Imagins SI-2K MINI, der har sådan en herlig analog feeling.
Se selv.
IO mener selv at det tætteste sted du kan få fingre i deres gear er i Sverige, hvor det sikkert også koster i omegnen af 8000 dollars med et passivt mount.
Vi faldt dog over dog over en enkelt dansk forhandler, så tjek op med IO på deres site her

2KSDI Showreel 2013 from IOIndustries on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?