Forsiden > News > IOC solgte OL-rettighederne

IOC solgte OL-rettighederne

mandag 29. juni 2015, af Tom Dissing

Sport er som bekendt noget med penge.
Mange penge.
Og nu hvor verdens bedste amatører samles et par gange fra 2018 til 2024 i det som de kalder for OL, er der ikke andet at gøre end at tjekke hvor du køber adgang til Discovery og Eurosport henne, hvis du vil se med.
Discovery Communications, der er selskabet bag blandt andet Discovery og Eurosport har nemlig netop købt OL-rettighederne til alle platforme fra 2018-2024.
Det betyder at du ikke kan se de samme kuglestødere på andre kanaler end Discovery og Eurosport. ( Discovery har dog lovet at de måske er parate til at sælge lidt billeder, red. )
Planen er dog mere at bruge rettighederne på de +10 kanaler de som eksempel distribuerer her i landet.
Discovery og Eurosport glæder sig uanset og ser frem til “et langvarigt partnerskab mellem verdens største sportsevent – De Olympiske Lege – og det førende globale medieselskab”, som de skriver det.
Planen er nemlig at sende sport til omkring 700 millioner seere i Europa, når begivenhederne kører.
Ideerne er ydermere at udvikle nye formater til de såkaldte free-to-air kanaler, hvor “innovative partneraftaler” forventes at gøre “De Olympiske Lege større end nogensinde før”.
Og netop fordi Discovery Communications har købt rettighederne til alle platforme er det oplagt at du både kan se med på nettet, på telefonen og på dit TV.
Det som de kalder for “sening hvor som helst, når som helst”.
Discovery Communications President og CEO David Zaslav siger:
-I dag er en historisk dag, idet vi tilføjer de olympiske ringe til Discovery Communications portfolio af udbud. Dette langvarige samarbejde med President Back og IOC fastslår Eurosports position som markedsleder på sport i Europa og vil i væsentlig grad forstærke Eurosports tilstedeværelse på alle platforme, slutter han.
Det fremgår ikke hvor heftigt ( op til 100 procent/total udelukkelse ) indkøbet af disse rettigheder vil påvirke lokale broadcastere som DR og TV2s dækning af begivenheden.
Sikkert er det dog at der bliver sendt lidt mere sport fra 2018.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?