Forsiden > Ny teknik > Ikke mere colorshift med Variabel ND

Ikke mere colorshift med Variabel ND

mandag 5. september 2016, af Tom Dissing

Folk der skyder på et af de heldige 3200ISO kameraer, bedre kendt som Slog3, kameraerne er - velsagtens - ofte ude i at bruge en hulens masse ND, for - overhovedet - at kunne optage udendørs, der jo tit er pænt uforeneligt med 3200ISO og 1/50 del shutter.
Mange har derfor valgt at udstyre deres glas med såkaldt variabel ND, der - typisk - spiser alt fra en blænde til mere end 10 blænder.
Smart og effektivt.
Desværre er der en masse såkaldt colorshift med Variabel ND, da Variabel ND netop fungerer som en slags polarizer, der ikke kan undgå at have problemer med IR.
Det har SLR Magic opfundet et filter til at at gøre noget ved.
Og uden at blive for teknisk, ser det ud til at det fungerer efter hensigten, hvorfor “plørede” billeder, hvor det reelt er IR der “forurener” skarpheden, nu kan optages og kompenseres for, med deres nye filter.
Som du har gættet kræver det reelt både en stor on set monitor, og tid til at kigge på billederne, og en pænt heftig indsigt i hvad deres nye filter kan, og gør.
Igen.
Den korte video her, ser ud til at understrege at deres nye filter tager netop så meget fat, at “bare det er på”, virker det - cirka - efter hensigten.
Og da producenten ikke mener at det er nødvendigt at skifte filter, alt efter hvor meget ND der monteres på kameraet, m man formode at SLR Magic, der netop har vist deres nyhed frem på BIRTV i Beijing, ved hvad de har med at gøre.
Teknisk orienterede der ved at det ikke bare er “muligt at ændre det relative farvespectrum fra 200nm til 1200nm”, vil sikkert grine.
Men det ser altså ud til at filteret fungerer.
Vi gætter på at det fungerer “bedre” jo mere Variabel ND filteret skrues op.
Chan der er manden på videoen, siger:
-The Image Enhancer Pro will change the spectrum to look natural in complicated lighting situations as well as when ND is used, starter han og fortsætter.
-We make a general correction shaping the spectrum to a curve we think is right.
Noget prodcenten siger sker fordi filteren er coated med omkring “50 different layers or coatings”.
Som han videre siger det, “It does not make things sharper, but it adds clarity”.
Image Enhancer Pro skulle komme i alt fra 52mm til 82mm, og koste fra 70-100 dollars.
Der er ingen fast dato for hvornår de frigiver nyheden.
SLR Magic var også taget på BIRTV for at vise et par PL ( full frame) primes frem.
Disse, der er en 25mm T2.1 og en 85mm T2.1, blev begge annonceret på NAB2016, som en del af en serie med deres 50mm T2.1.
Alle har nu ( efter lidt opdatering ) en 82mm front, hvorfor det blandt andet er muligt at bruge det omtalte Image Enhancer Pro filter.
De to nye glas skulle komme engang i efteråret.

Newsshooter at BIRTV 2016: SLR Magic Image Enhancer Pro filter for better colour from Dan Chung on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?