Forsiden > News > Ingen tal endnu

Ingen tal endnu

fredag 2. september 2016, af Tom Dissing

Ganske som herhjemme, har BBC i mange år tilbudt alle der måtte ønske det at se med, på den afspiller som de derovre kalder for en iPlayer.
En afspiller der hele tiden har krævet at du har et såkaldt “licensnummer”, altså at du betaler medielicens, før du kan se BBC live.
Nu har politikerne så strammet adgangen til iPlayer, da det viste sig at de unge seere alligevel ikke så live TV, og derfor ikke havde brug for at betale medielicens.
De så i stedet det hele forskudt, hvilket ikke krævede et licens nummer.
Det er altså sammen ændret her den 1. september, hvor alle der vil bruge en iPlayer nu skal logge ind med et licensnummer.
Og selv om at intet kunne være mere simpelt end at låne et sådan, af hinanden, eller mere realistisk af dine forældre, eller mest realistisk af dine bedste forældre, der end ikke har en computer, så er BBC allerede nu ude for at fortælle at de ingen planer har om at måle på landets Wi Fi forbindelse, for der at se om der skulle være en “ikke medielicens betaler”, der ser BBC live eller forskudt, uden selv at være udstyret med et licensnummer.
Medielicensen koster i den forbindelse 173 euro om året, hvilket specielt de unge ikke har betalt, da det jo netop bare kunne se BBC forskudt.
Noget der ikke længere er muligt, hvorfor de op imod 500.000 seere, der “plejede” at se BBC forskudt, nu enten skal til at se BBC live på “på andre folks licensnumre”, eller begynde at betale.
England er oplagt nok kogt lidt over, da et par studerende , i løbet af et par timer, efter det - næst sidste - “loophole” blev lukket i forhold til BBCs iPlayer, kunne samle næsten 20.000 underskrifter, der ønskede at studerende, “hvis forældre betaler licens, men som bor på kostskole”, fik muligheden for at se BBCs iPlayer uden at der skulle betales licens endnu engang.
Som pointeret skrev vi det næst sidste - “loophole”, da de studerende hurtigt fandt ud af at “registrerede mobile apparater der ikke er monteret i en stik kontakt”, der er registreret hos forældre, fortsat vil kunne modtage signaler fra BBCs iPlayer, her efter den 1. september.
Stramningen der forventes at ramme andre markeder i en nær fremtid, kunne let tænkes at påvirke de unge menneskers måde at se TV på her i Skandinavien, hvis en lignende “blokering” af de gratis tjenester DR, NRK eller SVT tilbyder.
Det kan i det hele taget undre at politikere uden for England, der ønsker at blokere for alt “gratis adgang” til størrelser som DR, ikke for længst har fået gennemført lignende tiltag her i landet.
Der er ingen tal endnu fra England, men der er voldsomt meget skriveri om det faktum at du nu kun kan få adgang til “Live” TV forudsat at du betaler for adgangen.
Det betyder reelt at unge mennesker, der er den gruppe der typisk ikke betaler licens, har adgang til katastrofe udmeldinger.
Flere krige kunne således udbryde, helt uden at de unge ville bemærke det.
Altså indtil de får den første bombe i hovedet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?