Forsiden > Ny teknik > Internettets onkel snakker med dit køleskab

Internettets onkel snakker med dit køleskab

torsdag 5. februar 2015, af Tom Dissing

´En gang om året frigiver størrelsen Cisco, nye tal for hvad “trenden” er i forhold til vores evigt voksende forbrug af trådløse tjenester.
Dette blandt andet fordi det jo netop er Cisco, der bygger en god del af de kasser som alt fra Internetudbydere til broadcastere og Telcoer bruger så du og jeg kan få fingrene i herligt hurtigt trådløst internet, eller - og - levende billeder fra DR, Viasat eller en helt anden udbyder.
Cisco er nemlig alle steder og har sikkert planer om at være til at finde endnu flere steder.
Deres kasser og bokse, er nemlig - i følge dem selv - ret smarte, og var såmænd også med til at løbe det der internet igang.
Nu skriver vi så 2015, og her er det evnen til at være absolut trådløs der er vigtig.
Uanset om det er dit kommende Apple ( eller noget andet ) smarte ud, (iUr ), eller din endu smartere telefon tablet, eller dit køleskab der har brug for at vide hvor gammel mælken er, og hvornår du bør købe noget mere.
Apparater der er godt igang med at blive til 3,2 milliarder “enheder taler sammen i 2019”, der - mere eller mindre - alle kommer til at snakke sammen via et eller andet Cisco produkt.
Selskabet er nemlig så store at de har deres software, deres hardware eller en kombination af begge monteret et eller andet sted i dit smart køleskab, i bilen eller et andet sted, hvor det er nødvendigt at kunne tale samme på tværs af “platform”.
Det er omvendt ikke deres evne til at producere løsninger der er til at finde så mange steder, der er nyheden.
Nyheden er derimod at antallet af apparater der snakker sammen, vokser til 3,2 milliarder talende køleskabe, termostater, vaskemaskiner og andet.
Michael Nielsen, teknisk chef ved Cisco Danmark, forklarer:
-Inden for de næste par år vil vi opleve en eksplosion i antallet af ting, der tilsluttes nettet. Det gælder både mobiltelefoner og tablets, men også enheder, der udelukkende taler med andre enheder, fx wearables. Vi forventer at trafikken fra wearables vil vokse med en faktor 18 frem til 2019, starter han og fortsætter.
-Frem til 2019 vil antallet af enheder, der taler sammen, udgøre 28 procent af det samlede antal mobile enheder. De 3,2 milliarder forbundne enheder vil dog generere betydelig mindre trafik end fx smartphones og med 1,2 Exabyte pr. måned blot udgøre 5 procent af den globale mobiltrafik.
Han fortsætter.
-Rapporten indikerer, at wi-fi-forbindelser vil drive en større del af mobiltrafikken end det traditionelle mobilnet i 2019. Det sker i takt med, at forbrugerne i stigende grad bruger deres smarte enheder til blandt andet underholdning, men også til at have samtaler via wi-fi, som man kender det fra for eksempel Skype, starter han og fortsætter.
-I 2019 vil smarte enheder udgøre 54 procent af det samlede antal forbundne enheder, men de vil stå for hele 97 procent af den samlede mobildatatrafik. Videostreaming på mobilen er en afgørende forklaring bag den store trafik, idet det vil udgøre 72 pct. af den samlede trafik, mens det i dag udgør 55 procent, slutter han.
Alle tal kommmer fra rapporten Cisco Visual Networking Index (VNI) der er en undersøgelse, der forudser udviklingen inden for global mobildatatrafik, fra 2014 til 2019, der naturligvis også indikerer at ændret forbrugsmønster vil påvirke måden folk bruger broadcastmedier på.
Specielt i forhold til flow TV, der endnu engang ser ud til at blive overhalet af hurtigere medier, der er der hvor brugeren er, når forbrugeren ønsker det.
Læs rapporten her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?