Forsiden > Ny teknik > JVC vil være med på PTZ området

JVC vil være med på PTZ området

Første Robotic Video-Over-IP PTZ kamera ude

tirsdag 14. februar 2017, af Tom Dissing

JVC, der ikke rigtigt er til at finde her i landet mere, har også netop kunne fortælle at de også er på vej på BVE i London her den 28. til den 2. marts.
Ud over deres 4KCAMs og deres ProHD kameraer tager de så deres nye KY-PZ100 PTZ kamera med.
Og selv om at JVC er lidt svære at finde her i landet, kunne netop dette kamera vise sig at være spændende nok til at folk med PTZ behov burde kigge med.
JVCs holdning er nemlig at IP er fremtiden, hvorfor deres nyeste kamera KY-PZ100 PTZ er født til “udelukkende” at kunne arbejde med LAN, og dermed IP.
Tiltaget har ydermere givet et par andre relevante muligheder.
Herunder egentlig “Wi-Fi produktion”, da det er muligt at udstyre nyheden med et 3G/4G modem, og så ellers sende signalerne hvorhen det måtte ønskes.
Dermed er et KY-PZ100 et potentielt robot styret 1080p/50/60 kamera, der kan streame med to audiokanaler i en SMPTE 2022 forward error correction (FEC) kvalitet.
Som altid er der i den forbindelse indbygget diverse “low latency streaming” features, der inkluderer den totalt ukendte (?) Zixi technology, der dog lover “reliable streaming performance with FEC and automatic repeat request (ARQ).
Suppleret af “adaptive bit rate control”.
Som vi fortstår det, er der her tale om det første PTZ kamera fra JVCs “broadcast linie”.
Specs er i den forbindelse også relevante.
Der er tale om et 1/2.8-inch CMOS sensor (2.2 million pixels), født med en 30x optisk zoom.
Lysfølsomhed er helt nede på f/1.6-4.7 ( alt efter hvor meget der zoomes ).
Er den indstillet til det bredest mulige billede, er der tale om et “LoLux” kamera, der kan optage (?) farver fra 0.01 lux.
Det er muligt at lave on-board HD optagelser i op til 50Mbps på MicroSDHC/SDXC kort, eller - som omtalt - via WiFi over 3G/4G modems.
John Kelly, der er General Manager, JVC Professional, siger:
-There are many PTZ cameras on the market but none have a direct host USB connection to a 3G/4G modem or Wi-Fi adapter, starter han og fortsætter.
-This unique capability allows our PTZ camera to be placed anywhere there’s a power source and stream broadcast quality HD video. This exciting new technology will appeal to a number of vertical markets including broadcast, events, government, production and sports, slutter han.
Nyheden følges op af RM-IP100 remote control panelet, der er tænt som en web browser baseret fjernstyring af kameraet, der understøtter VISCA protocollen.
Der er plads til 100 presets i denne.
Kameraet kan købes i sort eller hvid og kan monteres upside/down ( du vælger selv ) og kan - vist nok - kommunikere via JVCs Videocloud, der er JVCs første forsøg med en cloudtjeneste.
Som vi læser manualen streamer det 20 Mbit/s som max over LAN, og kan optage i op til 50Mbit/s.
Der er dog SDI, 3G-SDI og HD-SDI ud også. Og Tally til multikamera produktioner.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?