Forsiden > Ny teknik > JVC viser måske vejen frem for distribution

JVC viser måske vejen frem for distribution

tirsdag 4. februar 2014, af Tom Dissing

Mange optager sikkert stadig på disk eller kort, eller i enkelte tilfælde på forhistoriske bånd, der blandt andet har det indbyggede problem at det jo er lineære optagelser, der først kan bruges til noget, når de er Ingestet, og først derefter kan bruges af alle, i netop den rækkefølge den enkelte måtte have brug for det.
Sådan er det reelt også stadig med ikke lineære kameraer.
Når der optages, bliver det godt nok optaget i filer, men det skal stadig Ingestes og sidenhen sendes til en server, hvilket - endnu engang - tager tid fra den mere kreative del af produktionen.
Et problem JVC - af alle - har fundet en løsning på.
De introducerer netop nu deres “streaming service designed to receive live HD content in broadcast-ready form” direkte fra kameraer, der er på optagelse.
Bevares, det er set før.
Jo da.
Men JVC har som nævnt tænkt sig om.
Deres tilbud er derfor ikke kun to nye kameraer der er udstyres med en lille “streamdims”, til op imod 2000 dollars.
Næ nej.
Nyheden er i stedet at den medfølgende streamtjeneste “i skyen”, der kan håndtere netop så meget data som du - overhovedet - kunne tænkes at sende op.
Og da det ydermere er muligt at sende selvsamme data videre uden at gemme det på serveren, er der tale om en tjeneste, der - næsten kan fungere som “live TV”, hvis den enkelte broadcaster blot tænker sig en smule om.
En telefon i øret på reporteren op, så er det jo live.
Uanset at feed er forsinket et par sekunder.
Og da JVC tilbyder hele pakken med GY-HM890 eller et GY-HM850 til 9,995 eller 7,995 dollars inklusiv streamdimsen, ( der alene koster 2000 dollars, og som vi forstår er med i prisen her, red. ), plus det “ubegrænsede” abo i skyen til 2-300 dollars om måneden, som et færdigt køb, er det da pænt attraktivt at kunne sende - næsten live - eller direkte til egen server, når der er travlt, for et relativt begrænset beløb.
Igen, så er det mere princippet der er interessant.
Mange vil nemlig fravælge denne mulighed alene fordi de ikke ellers bruger JVC.
Dermed er vi tilbage ved at - hvis - Live U for eksempel tilbød det samme, ville der pludselig ske en masse, herhjemme.
Uanfægtet at deres produkter mest er beregnet som “live sendere”, kunne de jo let bruges til at sende streams hjem til serveren, der så ellers bare sørge for at gåturene, døre eller andet er parat når den samlede nyhedsproduktion har brug for de billeder.
Kameraerne er såmænd også interessante, men det er langt fra sikkert at de nogen sinde kommer her til landet.
JVC er jo ikke ligefrem det mest brugte udstyr herhjemme.
Igen.
Det kommende NAB og senere IBC2014 kunne let tænkes - delvist - at komme til at handle om streaming fra kamera til en lokal sky, i 35-50 Mbit/s.
At det indtil videre kun er JVC der har etableret en fuld tjeneste må formodes at handle om at andre hardware producenter blot går og venter på, for eksempel NAB eller IBC.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?