Forsiden > Mediepolitik > Jon Bang Carlsen styrer Statens Kunstfond

Jon Bang Carlsen styrer Statens Kunstfond

torsdag 23. januar 2014, af Tom Dissing

Her fra årsskiftet er det Jon Bang Carlsen og Kathrine Windfeld der sammen med Rasmus Heisterberg bestemmer en del i det legatudvalg, der nu er “selvstændigt” under Statens Kunstfond.
Dermed skal alle fremtidige arbejdslegater, -stipendier og rejselegater, der søges i det der tidligere var “et fællesudvalg for film og scenekunst” søges hos det nye, der - forresten - er et resultat af at Statens Kunstfond og Statens Kunstråd her første januar blev samlet i en ny fælles organisation, der hedder Statens Kunstfond.
Og det er i den forbindelse at “filmen” har fået sit eget legatudvalg.
Jon Bang Carlsen, der er formand, siger:
-Jeg synes, det er på tide at yde lidt tilbage til et støttesystem for den frie kunst, som jeg respekterer dybt, og som har haft stor betydning for mit eget arbejde med personlige billedspejlinger af en fælles verden, slutter han og bliver suppleret af Kathrine Windfeld, der siger:
-Det er med stor ydmyghed, at jeg har påtaget mig opgaven i Statens Kunstfond. Det er en nødvendighed at have en Kunstfond i det her land. Jeg ønsker at være med til at påvirke og understøtte den udvikling, som allerede er i gang i Danmark, nemlig at vise et mangfoldigt billede af et moderne land. Kunsten spejler samfundet – og her kan vi reflekterer over udviklingen, slutter hun.
Rasmus Heisterberg, supplerer og siger:
-Statens Kunstfond støtter fortrinsvis talentet i alle dets afskygninger. Fra den spæde novice til den manifesterede kunstner. Fra undergrunden til det smalle til det kommercielle. Fra fiktionen til dokumentaren og alt det ind imellem. Jeg glæder mig til at dykke ned i mangfoldigheden af alt dette. Lytte til deres stemmer, mærke deres personligheder, overraskes af deres originalitet og blive klogere af deres visioner, slutter han.
Læs mere om det nye udvalg her, hvor du også kan se om det er muligt at søge lidt penge til jeres projekt.
Der uddeles kunststøtte til personer, institutioner og projekter, som rummer kunstnerisk kvalitet og talent.
Målsætningen er at “…fonden skal sikre en spredning af støtten, og sikre at nye og tværgående kunstformer kan komme i betragtning…”.
Der er totalt 12 kunstfaglige udvalg i Statens Kunstfond, og den første frist er 3. marts hvor der er deadline for
Her en promo for en af de nyeste film formanden for udvalget står bag.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?