Forsiden > News > Julen er bingetid

Julen er bingetid

fredag 19. december 2014, af Tom Dissing

Hvis du troede at de +500.000 ( sikkert flere ) seere som “Bankerot” havde på DR1 var nok til at serien kunne få lov til at leve der, tager du fejl.
Det er ikke nok.
Der skal flere kerneseerne til før at serier får lov til at blive på hovedkanalen.
Det gør nu ikke så meget, da “gangstere fra en fjern fortid”, nu flytter over på DR2.
Eller rettere.
Sæson 2 starter rent faktisk på dr.dk.
Her vil det fra den 22. december være muligt at “binge” begge sæsoner af serien.
For dem der ikke kender begrebet, dækker det at “binge” over at den enkelte ser flere episoder af samme serie i “et hug”.
Et begreb der stammer fra 90erne, hvor hardcorefans så hele DVDer, og dermed i mange timer “genså” alt fra “Twin Peaks” til “Farscape” eller andet.
Senere, i q2 2011 blev begrebet genopdaget i USA, i takt med at Netflix blev stadig mere populært.
I det er ordet så “almindeligt” at det var indstillet til årets ord i USA i 2013.
Tilbage på dr.dk kan interesserede altså binge “Bankerot” fra den 22. december hvor både sæson 1 og sæson 2 vil være til at finde.
Den 4. januar bliver seriens sæson 2 så sendt - to episoder af gangen - på DR2 lige efter “Arvingerne”, selv om at denne serie bliver sendt på DR1.
Motivationen bag denne udvikling, forklarer kanalchefen for dr.dk, Michael Arreboe således:
-Måden, vi ser tv på, er under forandring. Derfor forsøger vi os med forskellige måder at præsentere indholdet på for at få erfaringer med, hvordan brugerne tager imod det. Tilbuddet om forpremiere på alle afsnit af “Bankerot”, inden den sendes på DR2 er et sådant forsøg, og vi er spændte på, hvordan brugerne tager imod det. Og så er det også en julegave til brugerne af DR TV, som får en fantastisk serie til juledagene, slutter han og bliver suppleret af DRs dramachef Piv Bernth.
Der siger:
-Seriens stil og tone er meget DR2sk, og vi er sikre på, at “Bankerots” skæve og sorte humor passer rigtig godt til DR2s seere. Derfor har DR valgt at sende sæson to på kanalen, og jeg glæder mig over, at vi alle søndage i januar kan tilbyde seerne hele to timers nyproduceret drama med først “Arvingerne” og så “Bankerot”, slutter hun.
Det er Blenkov & Schønnemann Pictures der har produceret serien for DR, og der er otte episoder i sæson 2.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?