Forsiden > Ny teknik > K5600 på vej med en vinder

K5600 på vej med en vinder

fredag 27. marts 2015, af Tom Dissing

I disse tider hvor kameraerne bliver stadig hurtigere og hvor 800ISO nu nærmest er blevet hverdag, kun afløste af 2500ISO nat optagelser på C500, som det meste af “Need for Speed” blev optaget i, og nu et par piloter optaget i 5000ISO på det nye Panasoni VariCam, er der opstået et problem.
Det er pludselig nærmes umuligt at “ligge” en 2,5KW HMI langt nok ned til at den ligner andet end “en meget stor måne”, eller som bare blæser hele scenen ud.
Noget K5600 folkene har tænkt lidt over.
Og det naturligvis ikke fordi de ikke kan lave store lamper.
Deres 18KW er pænt populære, ganske som deres Joker Bugs er det.
Nu er det bare blevet tid til en lille lampe.
Den lampe du - mere eller mindre - har manglet siden firmaets Sachtler Reporter 125w eller 200w HMI skiftede farve til grøn, hvorefter chefen mente at det var alt for dyrt at købe en ny pære, der kostede det samme som flere kasser rødhætter eller et par blonder.
Men nu er den her altså.
Den nye 200W HMI fresnell fra K5600, der - som det fremgår i videoen herunder - lyser som en drøm, kan bankes ned til det rene ingenting.
Og hvis det handler om at lyssætte en enkelt kop, eller kraven på en spiller der sidder helt stille, kan den også bruges der.
I hverdags situationer kan den bruges som den lampe der altid virker nede på stadion, altid virker på sportspladsen.
Og hvis du er specielt kreativ kan du hente 2-3 stykker frem og ringe til vennerne fra medieskolen og høre om de kan huske hvad det der 3punkts lys er for noget.
Uanset ser det ud til at lampen giver et hulens lækkert lys, masser af det og så kan det hele ligges ned til nærmest ingenting.
Også selv om at lampen er netop så fokuseret at du kan skære dig på skyggerne.
Det kan jo også være sjovt ind imellem.
Lampen kan allerede nu købes som kit i 5 options, hvilket er i en rød/blå version, en blå/blå version og i versioner hvor der er en 200w joker med i softback.
Det eneste der så mangler er muligheden for at køre på batteri.
Det er vi ikke helt sikre på at du kan med denne nye 200w fresnel.
Igen.
Det er jo ikke specielt svært at opfinde en lille taske, hvor et par kraftige - men helt almindelige - 12 volts batterier opkonverteres til 220Volt.
Bevares, så er der ikke strøm i særligt mange timer.
Til gengæld ser lyset stadig vildt godt ud.
Se selv herunder.
Der er forresten ingen fotometriske specs ude.
Vi gætter på at K5600 blot har nogle få demo modeller, og reelt ikke har haft muligheden for at måle på nyheden endnu.
Tjek dem op på NAB. Når det løber, ved de sikkert mere.
Opdateret med lille video om en lille batteri til 220V box ( har ingen anelse om hvor længe den lever. Men det er altså muligt at bruge nyheden fra K5600 uden at trække strøm fra en bil eller andet "hjemmelavet".)( find videoen nederst )


Portable Power Freedom 1 Battery Pack from Visual Buddha on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?