Forsiden > News > Kabel klippere er få streamere er mange

Kabel klippere er få streamere er mange

mandag 25. april 2016, af Tom Dissing

Hvis de nyeste tal fra USA, skulle minde det mindste om lokale forhold, kan broadcastere som DR, TV2 og de andre broadcastere trække vejret lidt lettere nu.
En ny “Consumer Report” forestået i “hele USA” viser nemlig at det er relativt få der helt dropper at se TV via kabel.
Der er dog - omvendt - en hulens masse seere, der i stedet vælger at streame.
Og det endda i så udtalt grad, at det kan undre.
Som eksempel er det nu voldsomme 47 procent af alle husstande i USA, der har købt sig adgang til en eller flere streaming services.
Bevares.
Broadcasterne er ved at opdage det, og er derfor ude med egne tjenester.
Men det er fortsat størrelser som Netflix og iTunes der løber med de fleste forbrugere.
Jamen, betyder det så noget, nu når der blot er få der “klipper kablerne”.
De såkaldte “Cord-cutters”, er nemlig få. Og med voldsomme 68 procent af befolkningen på et eller flere kabel TV abonnementer, skulle man tro at det hele går fint.
Det er dog ikke helt tilfældet.
At der blot er “få” der vælger at droppe kabel TV, er nemlig ikke - overhovedet - det samme som at streaming tjenesterne ikke påvirker markedet.
Nærmest tværtom.
20 procent af kabel TV folket er nemlig på vej væk fra ledningerne.
Af disse er op imod 11 procent ( altså lidt over halvdelen ) på vej til helt at opgive kabel TV, hvilket i USA betyder alt adgang til TV, med unddtagelse af enkelte kanaler og klip, der kan findes online.
Omkring hver 3. - af alle husstande - mener at streaming er så potentiel at de kunne overveje at droppe kabel TV, men at det dog ikke bliver lige nu.
Der er dog et andet problem i USA.
Op imod 66 procent af de adspurgte vælger blot at hente ulovligt, da jo i forvejen har adgang til Internet, ved hvordan de kan hente, og på den måde undgår at betale fuld pris for de - relativt dyre - betalings kanaler, der tilbyder alt fra “Game of Thrones”, til store nationale begivenheder eksklusivt.
Mange forbrugere er ydermere klar over at deres Internet forbindelse hænger direkte sammen med deres kabel TV, hvorfor det fortsat stadig kun er de såkaldte “first moovers”, der overvejer at “droppe kabel TV”, og helt “leve af” streaming tjenester.
En mulighed der her i landet ville ekskludere alt andet end DR, da forbrugerne her i landet betaler for at kunne modtage alle andre kanaler, typisk via diverse udbydere.
TV stationerne - her i landet - er dog ved at bløde op og tilbyde deres kanaler og platforme som streaming, købt direkte af broadcasteren, hvilket ser ud til at være metoden de amerikanske broadcastere også bruger.
Slutteligt er de amerikanske forbrugere klar over hvor svært det er at få fingre i de kanaler de - reelt - vurderer som en slags PBS TV i USA. Kanaler leveret af ABC, CBS, Fox, og NBC.
Disse kan faktisk kun findes som kabel TV, i det meste af USA, med undtagelse af - via Hulu - hvilket ikke overraskende har gjort denne platform særdeles populær.
Skulle udviklingen oversættes til dansk ser det med andre ord ikke ud til at forbrugerne er på vej væk fra flow TV.
I hvert fald ikke endnu.
Og mens den unge del af befolknignen for længst har taget størrelser som Amazon Prime, Netflix, og selv Hulu, hvoraf det officielt kun er Netflix der er tilgengælig her i landet, suppleret af HBO der - herhjemme - er specielt gode venner med Showtime, har den ældre del ingen problemer med flowTV.
Pay-per-view services er i den forbindelse et stærkt vigende marked.
Ganske morsomt er der fortsat flere tjenester her i landet der tilbyder netop denne form for adgang til indhold, hvilket kunne tænkes at understrege at forbrugerne her i landet fortsat er “lidt bagud” i forhold til i USA, hvor SVoD - stort set - helt har overtaget markedet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?