Forsiden > Ny teknik > Kan du bruge app-streaming til noget

Kan du bruge app-streaming til noget

tirsdag 26. maj 2015, af Tom Dissing

Hvis du fortsat ikke har bemærket at der eksisterer størrelser som “Periscope” og “Meerkat”, er den korte forklaring at der her er tale om apps eller programmer der typisk starter med at fungere på iPhone og senere på andre platforme der kan “streame video” fra en bruger til mange.
En udvikling der - mere eller mindre - er udråbt som årtusinders opfindelse.
Eneste detalje ingen fortsat kender, er hvor mange der så rent faktisk bruger muligheden for at se “live TV” fra et køkken i Stockholm, bog oplæsninger af søde teenagepiger i Canada eller en helt almindelig arbejdsdag på radiostationen KCRW.
Som du dog kun kan se hvis du ved hvad den enkelte DJ hedder.
Og - forresten - kun hvis du har en iPhone der kører iOS8 og har hentet Periscope.
Det er med andre ord fortsat en relativt ukendt verden, at det er muligt at streame fra en til mange, herhjemme.
Igen.
Det er pænt udbredt i USA, hvor HBO allerede har sagsøgt en masse mennesker for at “optage” “Game of Thrones” og streame serie episoder via Periscope.
Idag har de selvsamme mennesker fundet ud af at læse en bog foran - men ved siden af - et TV, hvor der helt tilfældigt kører det nyeste afsnit af samme serie.
Leder du lidt, kan du finde koncerter fra Tel Aviv, Ibaza og rigtigt mange andre steder.
Igen, forudsat at du kender den person der streamer.
Det hele er nemlig ret hemmeligt, da det store problem med streaming jo er at en eller anden jo skal betale for den voldsomme båndbredde en succesrig stream kunne ende med at kræve.
Og da der reelt ikke er udtænkt en forretningsplan, er det hele altså på forventet efterbevilling.
Det store spørgsmål i den forbindelse, er dermed om det professionelle miljø kunne bruge nyheden til noget som helst.
Eller om der er noget at være bange for.
Her på redaktionen er vi enige.
“Periscope” og “Meerkat” er ret heldige, og det faktum at de stream der er på disse apps fortsat er “hemmelige” betyder at en konference der skal streames professionelt jo sagtens kunne starte med at lade værterne streame til dem der vil se med via “Periscope” og “Meerkat”, så de deltagere der stadig er i toget, lufthavnen eller på vej mod den nærmeste computer, på “håndholdt stream” kan se hvad der skal til at ske lige om lidt.
En “Periscope” eller “Meerkat” stream kunne også bruges inde i OB vognen til at streame hele konferencen til dem der aldrig når at få tændt for deres computer.
De kan jo sagtens (?!) leve med at se og høre konferencen på deres telefon, på vej hjem fra arbejde eller hvor de nu befinder sig.
Dermed er det pludselig op til dig at finde på nye og sjove måde at bruge sådanne muligheder på.
Skal din datter køre til Italien på motorcykel, denne sommer kunne du stikke hende en iphone og et 3 abo.
Det kan - vist nok - stream fra alle lande i hele Europa uden at det koster ekstra på data delen.
Og så kan du følge med fra Flensborg til Rom, via mobilen.
Tilbage i app delen af verden, så er apps som “Periscope” og “Meerkat” fortsat stort set ukendte og tæt på ingen har fundet ud af at bruge dem til andet end - hvad de fleste apps bliver spået brugt til - nemlig til at ringe hjem til mor og spørge efter flere penge.
Sker det, er det måske på sin plads også lige at få installeret en app så der kan overføres nogle penge, før din datter starter hendes 1200 CC Harley op og drøner syd over.
Læs mere om “Periscope” og “Meerkat”
Her om Meerkat
Og
Her Periscope

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?