Forsiden > Ny teknik > Kan du huske det der gamle BMCC 2.5K

Kan du huske det der gamle BMCC 2.5K

mandag 30. marts 2015, af Tom Dissing

De fleste har sikkert glemt det ellers tidligere så højtelskede BMCC 2.5K eller Blackmagic Cinema Camera 2,5K kamera, der jo “kun” er et 2,5K kamera, hvorfor det for længst er blevet overhalet af et utal af 4K kameraer.
Herunder Blackmagic Designs eget 4K URSA, der jo kan lidt mere.
Der er bare sket et eller andet med det her BMCC 2.5K .
En ny firmware, der hedder 2.1, er nærmest direkte målrettet BMCC og Pocket Cinema kameraerne, der pludselig kan optage i “lossless compress Raw”, hvilket med et slag får disse kameraer op i samme klasse som alle de andre BMCC kameraer.
Altså der hedder noget med 4K.
Fordelene er at måske ikke voldsom, men nu hvor hver frame tidligere fyldte 5MB fylder det nu “kun” 3MB, hvilket ud over at betyde at det fylder mindre, jo også betyder at kameraet får lidt lettere ved at håndtere de store datamængder.
Pocket Cinema Camera får ydermere ny udtænkt “Setup software”, der blandt andet byder på flere “frame guides” og muligheden for at “”bypass the Dashboard”, hvilket efter sigende skulle være pænt generende.
Og så kan Pocket nu huske ”Peaking setting” efter du har slukket kameraet.
2,5K kameraet kan nu optage “lossless compressed” og kan nu også huske peaking.
URSA får ligeledes et nyt “Setup”, ganske som det nu får “Improved media formatting performance”. Vi gætter på at det er lettere og hurtigere at formatere.
Alle andre kameraer herunder Blackmagic Production Camera 4K, Blackmagic Studio Camera 4K og Blackmagic Studio Camera bliver ikke påvirket af denne Firmware Update.
Her lige en promo tilbage fra dengang hvor 2,5K BMCC var helt ny.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?