Forsiden > News > Kanal 5 løb fra TV3

Kanal 5 løb fra TV3

Indtil videre blot i juli

tirsdag 1 august 2017, af Tom Dissing

Det er så første gang at Kanal 5 endte med at være større end TV3 i en hel måned.
Noget de ret stolte over, hos Discovery Networks Danmark.
Og mens andre broadcastere slås om seere der er op til 60 år gamle, spiller musikken i et helt andet beat hos TV3 og Kanal 5.
Her er det de “unge” seere, fra 15-50 år det handler om.
Og nu hvor Discovery Networks Danmarks hovedkanal, løb med flere seere i juli, kunne det tænkes at, der er ved at ske noget blandt de “lidt mindre” kanaler, der - måske - eller i det mindste snart, kan fortælle at de har flere seere - bandt de 15-50 årige - end de store broadcastere, der - efterhånden - ikke har særligt mange flere seere end hovedkanalerne hos de “lidt mindre” broadcastere.
Kanal 5, der er tilbage fra 2004, har løbende været på vej mod at blive større end netop TV3, der åbenbart er deres største konkurrent, fra MTG-gruppen.
Og nu hvor det hele så kulminerede i juli, går de garanteret og håber på at de kan gentage den succes i august også, kunne man forestille sig.
Anne Garlichs, der er VP content and Programming, Discovery Networks Danmark, siger:
Vi er ovenud begejstrede for, at Kanal 5 i et meget konkurrencepræget marked, hvor alle investerer mere i indhold, vinder markedsandele. Den udvikling er strategisk enormt vigtigt, fordi stærke hovedkanaler bliver vigtigere dag for dag i nutidens medielandskab. At vi i juli tilmed overgår vores dygtige konkurrenter på TV3 er selvfølgelig en ekstra fjer i hatten, som giver os ekstra drive i tiden, der kommer, slutter hun.
I konkrete tal, havde Kanal 5 - i det såkaldte kommercielle tv-univers, en gennemsnitlig seerandel på 8,7 procent, mod TV3s 8,5 procent.
Og da det handler om de 15-50-årige, er de to kanaler godt igang med at være større eller - snart - ligeså store - som de ellers evigt dominerede TV2 kanaler, hvor det efterhånden kun kan være hovedkanalen, der har flere kommercielt interessante seere end Kanal 5 og TV3.
Måt på det totale TV univers havde Kanal 5 en gennemsnitlig seerandel på 6,1 procent mod TV3s 6,0 procent, hvilket omvendt gav de to kanaler over 12 procent at hele TV markedet.
Tallet er igen målt blandt de 15-50 årige.
Det skal blive spændende og se hvordan MTG og Discovery Networks kanalerne angriver august måned, der jo starter idag.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?