Forsiden > News > Kanal5 lavede ikke en Charlie

Kanal5 lavede ikke en Charlie

Det kan være at det kommer

tirsdag 4. april 2017, af Tom Dissing

Så kom ugens seertal, og de ser ud som de plejer.
“X Factor Afgørelsen” sluttede som rigtigt mange oplevede det, rigtigt flot, konkret med 1.594.000 seere, hvilket - formodentligt - er absolut rekord og højeste antal seere i år.
Indtil videre.
Og da der var mange der så det program, var der også pænt mange der så “X Factor”, der jo bliver sendt i sekunderne op til.
Sidste uges overraskelse var det 3. mest sete program, “Historien om Danmark: Stenalder”, der - åbenbart - fangede så mange på det sædvanlige DR drama TV tidspunkt at - lidt flere - end de sidste par måneders drama-seere kiggede med.
Der var således 1.244.000 millioner seere der så “Historien om Danmark: Stenalder”.
Herefter ligner de tyve mest sete programmer ellers en drønvarm juli aften, hvor ingen ser TV.
TV2s meste sete havde tæt på en million færre seere end det mest sete, med 675.000 til “Nybyggerne”.
Og kigger vi på de sædavnlige 600.000 og 500.000 “skillelinier”, var der 7 formater og programmer der havde under 500.000 seere, ud af de tyve mest sete programmer.
Kigger vi på hvilke programmer der havde under 600.000, var det vilde 10 programmer, hvis vi tæller “GallaTaffel på Slottet” med, der havde 607.000 seere.
Seertal er dermed ikke hvad de var engang, og seerne er blevet til endog meget få.
Ugens store håb på Kanal5 “Gidseltagningen”, der er blevet markedsført hårdt, formodentligt i håbet om at en masse valgte at kigge med, endte på 173.000 seere, hvilket er hæderligt på Kanal5, hvorfor det også blev deres mest sete program, med et “5. mest set på 78.000 seere.
Men den +13-15 millioner dyre serie får altså langt fra det antal seere, som Charlie Dramaet “Mercur” åbnede med ( 621.000 seere, der voksede til 691.000 når forskudt seening er med )
“Mercur” har i det hele taget performet voldsomt meget bedre, når den tidsforskudte seening bliver medregnet.
Det kan være at det er fordi TV2 nu har omkring 400.000 kunder til deres play, og at mange ser med der, eller også ser mange bare TV2s kanaler tidsforskudt.
Premieren med 691.000 seere er nu nemlig “kun” faldet til 418.000, hvilket ikke er det “final” tal ( altså med tidsforskudt seening.
Hvilket sidste uges antal seere er.
Her var der nemlig 511.000 der kiggede med, hvilket - igen - var nok seere til en fin placering på top tyve over de mest sete programmer.
De mange - for nu at sige det pænt - elendige seertal, betyder også at pænt mange af specielt deto store DR1 og TV2s egne top ti programmer, har endog særdeles få seere.
TV2 sendte således blot 3 programmer i sidste uge med mere end 600.000 seere ( der bliver til flere når tidsforskudt bliver medregnet om en uges tid )
På DR1 hvor der i sidste uge var en del af de sikre hits, var det til sammenligning “kun” 4 programmer der havde lige under eller - et skvat over - 600.000 seere.
_
Og det var altså hverken en hot juli aften, eller påske.
Det var bare en helt almindelig uge, hvor rigtigt mange ikke så TV.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?