Forsiden > Ny teknik > Kineserne kommer med 6K

Kineserne kommer med 6K

onsdag 5. marts 2014, af Tom Dissing

Hvis du ikke her for et par dage siden var blandt de første til at investere i det kommende Kinefinity KineMAX 6K kamera, har du sikkert stadig muligheden.
Kinefinity kunne nemlig godt se ud til at “bare” at tjekke markedet ud, for at se om der - overhovedet - er et marked for et 6K kamera, nu her hvor selvsamme indie marked er ved at bliver oversvømmet af 4K kameraer der nu “alle” koster under 20.000 kroner, med Black Magics 4K kamera som det billigste, indtil Panasonics GH4 kommer. ( KineRAW Mini koster også omkring 3000 dollars, red. )
Tilbage i Kina, hvor Kinefinity bor, er deres KineRAW s35 og KineRAW Mini kameraer på vej til at få en storesøster, der kan 6K, og som derfor vil have “kræfter” nok til at kunne 4K hurtigere end 25/30 fps.
I den forbindelse eksisterer formatet 5760x3240 jo slet ikke, hvilket dog ikke forhindre KineMAX i at kunne optage i dette format.
Og selv om at du sikkert har regnet det ud, er 5760x3240 det samme som 3x HD i bredden og 3X HD i højden.
Med andre ord endnu et voldsomt format.
Som altid med et kamera der ikke eksisterer, og som bliver solgt med op til 40 procent rabat, for dem der er tidligt ude, er det svært at finde rundt i hvad der er fakta og hvad der er “fake”.
KineMAX skulle dog ende med at kunne optage 6K i 25/30 frames, og “4K i High speed mode”, der dog ikke bliver forklaret.
2K på hele CMOS skulle dog ende i 100 fps, så et eller andet må der ske i 4K ( måske 48/50/60 fps ?)
Croppes der, ganske som det er muligt på andre kameraer, er det muligt at optage 4K på micro 43 mounts og 60 fps på “S16mm” mounts.
Det hele ender i den forbindelse på et ikke forklaret SSD medie, der skulle optage “compressed” DNG, der heller ikke forklares.
Hvornår huset kommer, og om der overhovedet er et marked for et kamera med en endnu højere opløsning, i en verden, der stadig - primært - optager og transmitterer i SD og 720P, er svært at gætte.
Sikkert er det dog at målgruppen er “indie folket” der bare ikke kan få nok opløsning i optagelsen, der så kan bruges til at rive noget ud af optagelser, der måske ikke helt havde det budget ambitionerne ellers havde håbet på.
Vi har fundet et par promoer for deres 4K kamera, der ser ud til at understrge at Kinefinity kameraerne er billige.
Og ikke specielt heldige i forhold til farver og andet.
Det kan være at det bliver bedre med deres kommende 6K kamera.
Læs mere om deres cams her


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?