Forsiden > Ny teknik > Kodak fejrer Super 8 film med et nyt Super8 kamera

Kodak fejrer Super 8 film med et nyt Super8 kamera

onsdag 6. januar 2016, af Tom Dissing

Opdateret med specs nederest I en verden hvor alt nu er så digitalt at alting er blevet skarp, uanset om der er mørkt eller alt for meget lys, har Kodak besluttet sig for at tilbyde filmskoler og hardcore filmelskere - ved selvsyn - at finde ud af hvor hylende svært og hvor mange lamper det rent faktisk kræver at optage ved 100 eller 500 ISO.
Bevares.
Det er de fleste professionelle klar over.
Derfor må man formode at Kodaks netop annoncerede Super8mm kamaera, de har annonceret på CES2016 er målrettet dem der ikke ved det.
Der er ydermere tale om en slags markering af at det nu er 50 år siden netop denne filmtype blev introduceret som fortidens “seriøse selfie film”, hvor familien kunne optage sig selv, og - med lidt held - se det færdige resultat i biografen.
Super8mm optager nemlig - sådan rent teoretisk - i en væsentligt bedre kvalitet end NTSC eller PAL SD video.
Man kunne endda være lidt fræk og mene at kvaliteten dermed er i omegnen af 720P, eller i det mindste i den samme kvalitet som PAL SD video i 2016.
Ellers er der ikke sluppet meget ud om Kodak “morsomme ide”.
Billeder af det mock up, der end ikke er printet i en fake 3D model, tyder dog på at Kodak har besluttet sig for et kamera der er udstyret med en “kæmpe stor” elektronisk Viewfinder, lidt i stil med Ursaerne.
Er det tilfældet, kunne dette kommende kamera faktisk gå hen og blive et morsomt supplement til alverdens video optagelser.
Jeff Clarke, Eastman Kodak Chief Executive Officer siger om tiltaget:
-It is an ecosystem for film, starter han og fortsætter.
-Following the 50th anniversary of Super 8, Kodak is providing new opportunities to enjoy and appreciate film as a medium, slutter han.
The Kodak Super 8 Revival Initiative, er tænkt som første skridt i en “roadmap”, der inkluderer “a range of cameras, film development services, post production tools and more”.
Priserne forventes at blive 400 til 750 dollar for kameraet og 50 til 75 dollar pr film der bliver fremkaldt.
Det fremgår ikke om det også inkluderer en indscanning.
Gør det ikke det, er det jo heldigt at der nu i et stykke tid er gået rygter om at Black Magic ikke er afvisende overfor at tilbyde supplerende support for Super8mm film i deres Cintel Film Scanner. ( ubekræftet, red. )
Jeff Clarke er i den forbindelse manden der blev hyret ind til at få Kodak tilbage på benene efter deres “Chapter 11” tur i 2013, hvor dette enorme selskab reelt var gået konkurs.
Gælden er nu helt/delvist betalt, blandt andet via salg af patenter og en masse andet, hvorfor det nu ser ud til at være blevet tid til en nyhed fra deres side: et kamerasystem der blev opgivet i 1982 og oprindeligt frigivet i 1964.
Specs

Rullerne bliver på 15 meter ( 2,5 minutter/216frames pr meter), og det bliver muligt at optage i 9, 12, 18, 24, 25 FPS.
Kameraet bliver udstyret med fast 6mm C-Mount der kan skiftes, og den elektroniske Viewfinder bliver en 3.5tommers SD video monitor.
Vi har fundet en trailer der elsker 8mm som kun filmfolket kan. Og jo, der er et par Kodak ruller i billedet som helt naturlig product placement.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?