Forsiden > News > Kultur det finder du da i Århus

Kultur det finder du da i Århus

mandag 27. juni 2016, af Tom Dissing

Skulle du her de sidste mange år have set DRs kulturstof, har du måske bemærket at DR har været en lille smule mere til stede på den kongelige opera, på Statens museum for kunst og på Louisianna, end på MoMu, ArOs eller Vestervig Kloster ved Hurup.
På samme måde har DR heller ikke været specielt gode til at dække kammerspillene i Vrå, eller dilletanteriet på den lokale højskole i Gråsten.
Alt dette er i stedet sket på Filmskolen, på Teater Skolens sale og på landets store vikinge eller oldtids museer, der desværre alle befinder lige i nærheden af hovedstaden.
I det hele taget kunne man fristes til at mene at det meste af det som DR kultur har dækket, har været i nærheden af deres tidligere redaktioner.
Altså dem i København.
Det bliver nu med et slag ( pennestrøg ) forandret.
DR Kultur flytter til Aarhus, og får ny chef.
Han hedder Jens-Ole Winther.
Og selv om at han ellers havde forladt DR, og var blevet kommunikationschef på Aarhus Universitetshospital, er han alligevel frisk på at “bygge en ny kulturredaktion i Aarhus op”, som DR skriver det.
Før han “bragte hospitalets kommunikation ind i den digitale tidsalder”, som det videre hedder fra DR.
Nu handler det så om kultur.
Og det “i hele landet”.
Formålet med den nye “Kulturredaktionen i Aarhus er naturligvis at sikre, at vi i endnu højere grad spejler og skaber kultur til og fra hele Danmark, og at vi gør det mangfoldigt og vedkommende”, som skulle være den nye chefs motto.
Ledende redaktionschef Henriette Ladegaard fra DR Kulturredaktioner siger:
-Jens-Ole Winther er en stærk redaktionel leder, der navigerer uproblematisk på tværs af medieplatforme og genrer. Hans erfaring er bred med et stærkt ben i journalistikken. Det er væsentligt, fordi vi aldrig må miste fokus på vigtigheden af kulturjournalistikken. Samtidig har Jens-Ole arbejdet fokuseret med brugerinddragelse på nye platforme de seneste år. Denne kompetence kommer vi til at nye godt af, når den nye redaktion i Aarhus retter sit fokus på kulturlivets brugere. Og så er han modig og innovativ og har derfor det, der skal til for at bygge en ny redaktion med en helt ny og modig portefølje op, starter hun og når lige at pointere at Jens-Ole Winther er en aktiv, begejstret og meget bevidst kulturbruger selv.
DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen supplerer:
-Kulturredaktionen i Aarhus skal sikre, at vi i endnu højere grad spejler og skaber kultur til og fra hele Danmark, og at vi gør det mangfoldigt og vedkommende. Kulturliv er jo ikke bare noget, man har i København. Det er os alle sammen - vores liv, vores musik, vores tanker, vores kunst. Det er en enormt vigtig opgave, og jeg glæder mig meget til at se redaktionen i Aarhus vokse og folde sig ud på alle DRs flader, og den opgave har Jens-Ole Winther alle forudsætninger for at løfte, slutter hun.
Folk der stadig er af den misfortåede opfattelse at der sker noget højkulturelt andre steder end i provinsen, har frem til 1. august til at opleve det.
Der tiltræder Jens-Ole Winther nemlig som chef i Aarhus.
Vi har fundet en kulturperle, hvor de taler med overdrevejen accent.
Måske en opgave for DRs kommende chef for kulturstoffet at tjekke ud.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?