Forsiden > Mediepolitik > Kulturministeren synes ret godt om DR

Kulturministeren synes ret godt om DR

torsdag 27. februar 2014, af Tom Dissing

Der er ellers ikke grænser for hvor mange private størrelser der mener at vide at den helt store “djævel” i det hjemlige medielandskab er DR, og at DR derfor skal have hugget hovedet af, stække vingerne og helst tvinges til at købe meget mere.
Gerne i samme omgang.
Desværre ser det ud til at de mange private der havde set sig varme på at de fik DRs penge, i stedet for DR, nu står foran et problem.
Selveste kulturministeren, der nærmest er ligeså gammel som Per Stig, der blot nøjes med at forære 800 millioner kroner til vennerne inde på Berlingske, har det omvendt sådan at hun da synes at DR er fint, og at de 3-4 milliarder kroner de råder over hvert år, skam også er i orden.
Dermed ser en ny rapport om “alternativer til den nuværende licensordning” ud til at ramme skraldespanden i en fart.
Kulturministeren mener nemlig ikke at der er “behov for forandring”.
Ministeren siger:
-Jeg mener ikke, der bør ændres grundlæggende ved licenssystemet. Efter min opfattelse opvejer fordelene klart ulemperne ved det nuværende system. Jeg lægger i den sammenhæng særligt vægt på, at licensbetalingen er bredt anerkendt af danskerne, hvilket bl.a. afspejles i en relativt lille sortseerandel. Derudover er det vigtigt, at befolkningen oplever et mangfoldigt programudbud fra public service-institutioner, som agerer uafhængigt af politiske interesser. Licensfinansiering er i dette perspektiv en god måde at skabe fælles ejerskab til DR og TV 2-regionerne, slutter hun.
Marianne Jelved er dog fortsat parat til at “diskutere licensen” under de forhandlinger, som alle andre end DR ser ud til at håbe vil betyde at de får fingre i nogle flere penge, nu hvor der er krise i medielandskabet.
Som eksempel er Berlingske historie om at “de unge ville droppe DR” med i overvejelserne.
Omvendt ser Liberal Alliance og Danske Mediers forslag om at licensen burde blive til et abonnementsystem i stedet ikke ud til at have en fremtid med den nuværende regering.
Tilbage til debatten om DRs indhold, mener Kulturministeren heller ikke at DR skal have hugget deres nyhedshoved af, eller “begrænses” i forhold til at streame det meste.
Og så mener hun heller ikke at der er for meget underholdning på DR.
Hun siger til Berlingske:
-Jeg vil med den kommende medieaftale gerne bidrage med, at public service-tv er med til at sætte en fælles dagsorden for danskerne, sådan som f.eks. “Arvingerne” med knap to millioner seere gør. On demand er hovedudfordringen, for det gør det vanskeligere og vanskeligere at leve op til kravet om public service. Derfor kræver det endnu mere kvalitet, fantasi og udviklingsarbejde fra DRs side.
Det eneste som ministeren ser ud til at være enige med oppositionen om er at DR ikke skal have flere penge.
De må klare sig for de penge de har.
Medieordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti, mener begge at ministeren har “misforstået kritikken”.
De mener nemlig ikke at underholdning helt skal elimineres på DR.
Der skal bare ikke være så meget udenlandsk underholdning.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?