Forsiden > Ny teknik > LEE Filters lever stadig

LEE Filters lever stadig

torsdag 19. juni 2014, af Tom Dissing

Her i 2014, hvor alle har en iphone, eller noget andet smart, vælger LEE Filters endelig at frigive deres “filterbog” som en app.
En app, der kort og godt indeholder alle de filtre som denne fabrikant af “plastik med farve i” tilbyder.
Og jo, det er version 1,0 og jo den kom idag.
Så der skal nok vise sig at være en masse fejl i den.
Til gengæld ser det ud til at lysfolket nu - endelig - kan vælge at gemme de filtre “de bruger” i deres iphone, så de kan “huske” at netop hvilket “Congo blå” ( der vist er blevet til Tokyo blå ? ) filter det rent faktisk var der blev brugt sidste gang du havde gang i det filter.
Den kække lille håndbog fortæller ydermere hvor meget lys der kommer igennem og dermed hvor meget lys filteret spiser.
Ganske som det fremgår hvilke bølgelængder ( wavelenghts) der slipper igennem filteret, hvilket kan være relevant i forhold til bestemte CCDer og CMOS.
Som noget nyt, er de nyeste filtre som “Urban Effect Filters“ og de filtre der er målrettet LED lys også med, naturligvis alt sammen med udgangspunkt i en fin farvestreg, der giver muligheden for hurtigt at vælge effektfarver, eller filtre der “bor” samme sted, men som reelt er tiltænkt farve temperatur korrektion ( for eksempel CTO, CTB og andet, red. )
I den forbindelse ser deres “Urban Effect Filters” faktisk ret sjove ud.
De gør det muligt at skabe “Sodium street lighting”, på et par sekunder, eller andre effekter med et enkelt filter, der naturligvis findes i både tungsten og daylight versoioner, så de samme lamper fortsat kan bruges på produktionen, uanfægtet at instruktøren lige føler for et helt nyt look.
Denne filterserie giver også et “orange” eller et “senneps farvet” “look”, der - åbenbart - ofte forbindes med det “look”, åben ild ( i glas), gas og Sodium-lys gav i gamle dage.
LEE Filters er ydermere ude med et par nyheder i forhold til de såkaldte “Perforated Diffusion Filters”, der er kort for perforerede filtre, der - typisk - diffuserer, men som altså også kan bruges som reflektor filtre, hvis du har travlt.
Som vi husker det, men LEE mest at de skal bruges til diffusion, men de kan altså også andet, uden at blæse væk.
Der er naturligvis indbygget mired shift calculator ( en anden måde at måle farve temperatur på, red. ) og et seperat katalog for Diffusion filtre, ganske som du kan søge på alt fra “minus” til farver ( på engelsk ).
Alt i alt en app der ser ud til at være rigtig spændende, når de første børnesygdomme lige falder på plads.
Prisen er 7 kroner i vores del af verden, så LEE forærer altså ikke nyheden væk, hvilket kunne tyde på at de er parate til at udvikle på den, hvis lysfolket hopper på.
Det fremgår ikke om denne app frigives til andre platforme end iOS.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?