Forsiden > Ny teknik > Lawo mc256xt er et 22:2 lydmonster

Lawo mc256xt er et 22:2 lydmonster

tirsdag 3. november 2015, af Tom Dissing

Det er ved at være lidt uhyggeligt så langt andre broadcastere ser ud til at være nået, rundt om i verden.
Som vi kunne skrive forleden, er den første 8K OB vogn nu i BRUG i Japan.
Og selv om at vi egentligt troede at vognen skulle ud og arbejde for NHK i Japan, er det vist nok også tilfældet, nu.
Vognen ser ud til at have været i USA, hvilket har gjort Lawo technology ganske glade.
Det er nemlig deres Ravenna-baserede dual-fader mc²56xt mixing console, der sidder i vognen.
For uindviede er det en pult med 64 fadere på bare 84 tommer, hvilket altså ikke er meget plads.
Det har dog ikke fået producenten til at spare på DSPen.
Der er vilde 288 DSP “veje”, hvilket i princippet betyder at der ( sådan cirka ) er “288 ProTools DSPer“ i en Lawo mc256xt.
Og da den er forberedt til produktion og monitorering i 22.2 surround, er Lawoen udstyret med endnu vildere 8,192 x 8,192 audio routing via tre Dallis I/O stageboxes, der - naturligvis - er redundante.
Som vi forstår det blev lydsiden/pulten testet - muligvis før selve vognen fungerede i 8K konfiguration - på et live broadcast af en omgang baseball mellem Boston Red Sox og the New York Yankees, tilbage sidst i september i New York.
Når der er lidt forvirring, er det fordi denne Lawo presseting blot gå op i det faktum at der nu er en 22:2 pult igang i en NHK vogn, der er eller har været i USA for at producere lyd i dette vilde “format”. ( de skriver rent faktisk ikke at der blev produceret i 22:2, red. )
Folk der er nede i lyden, kan glæde sig over at pultens Ravenna technology supporterer AES67, og at det dermed er muligt at producere andet end 22.2 surround sound på den pult.
Som vi ydermere forstår det sendte vognen - naturligvis - hjem til Japan, hvor japanske baseball fans kunne hygge sig i noget der uanset var flotte billeder og rigtig god lyd.
Det fremgår ikke i hvilken kvalitet der blev transmitteret i, ud over at det var “high quality audio production designed to put viewers more fully in the field of play”.
Vognen har siden været ude og dække the league championships and World Series i dette års major league baseball playoff.
Læs mere om Lawo her.
Her lige lidt IBC2015 snak, hvor fokus blandt andet er på det faktum at flere Lawo pulte nu afvikler Waves uden problemer.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?