Forsiden > News > Lidt Netflix tal fra USA

Lidt Netflix tal fra USA

fredag 17. oktober 2014, af Tom Dissing

Størrelsen ComScore, der holder øje med seervanerne i USA, ser ud til at have “fået lov til” at kigge lidt på brugerdata samlet af/hos NetFlix i USA, hvorfor det nu - mere eller mindre for første gang - er muligt for resten af verden at finde ud af hvem det egentligt er der bruger Netflix, og hvordan de gør det. ( og dermed potentielt også andre streamtjenester, red. )
Og selv om at det ikke er vildt overraskende, så ser 44 procent af Netflix seerne Netflix via en “set top box”.
Typisk en box der er forbundet til deres bredbånds forbindelse, hvor Netflix er en del af tilbudet.
Op imod 27 procent af Netflix brugerne henter signalet via computer og spil konsoller som PS3 og Xbox.
Resten - og det er altså 29 procent - ser Netflix via smartphones og tablets.
De fleste brugere af sådanne tjenester ser i forvejen TV “tidsforskudt”.
Enten “optaget” ( på DVR ), eller via “arkivet”( der nu også er en mulighed her i landet hos visse Telcoer der dog ikke tilbyder dette uden at der også betales for adgang til de TV kanaler der kan hentes i arkivet, red. ). Alt sammen tiltag der betyder at kun ganske få Netflix brugere ser ( særligt meget ) “live TV”.
Tidsforskudt TV kiggeri er forøvrigt netop et fænomen fra USA, der omvendt siden 2007 har betydet at såkaldt “Time-shifted viewing” nu nærmest konsekvent foregår uden at brugerne ser reklamerne, hvilket anoncørene er meget kede af. ( ComScores tal er sluppet til reklamefolket i USA, der nu er endnu mere ked af det, red. )
Tallene fra USA peger nemlig på at hele 45 procent af dem der har Netflix og 27 procent af dem der ikke har Netflix alle ser TV “Time-shifted”, hvilket altså betyder at de ikke ser reklamerne.
Til gengæld ser de alt fra reality til serier når det passer dem, på alle platforme, tidsforkudt, og i et ikke defineret antal tilfælde uden at være kunde hos broadcasterne.
Målt på alle (alder) var der 32 procent ( af dem der tidligere har set TV “Time-shifted” ) der er kunder hos Netflix.
Målt på de såkaldte “millennials”, der - sådan cirka - er folk under 34 år, var der op imod 50 procent der var eller havde været kunder hos Netflix.
19 procent havde Hulu ( som ikke findes i her landet) mens 9 procent havde købt adgang til Amazon Prime. ( der heller ikke findes her i landet, endnu.)
Familier med børn har “oftere” adgang til, da Netflix findes i 25 procent af de husstande der består af to mennesker og op imod 40 procent af de husstande hvor der er mere end tre mennesker.
Vi gætter på at der er flere tal i denne rapport, hvor de omtalte tal er hentet fra.
Tallene kan ikke overføres direkte til vores lokale marked, da der reelt ingen konkurrence er mellem “de store” kanaler.
Omvendt har netop denne stilstand betydet at der nu er flere netflix kunder end der er “unge seere” til selv de mest populære programmer, hos selvsamme broadcastere.
Man må formode at de reagerer på et eller andet tidspunkt.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?