Forsiden > Ny teknik > Lidt US LED

Lidt US LED

tirsdag 9. april 2013, af Tom Dissing

Lampe producenten Mole-Richardson, der har været ledende i forhold til film lys fra før film blev opfundet, har nu også kastet sig ind i en nutid hvor det handler om at bruge mindre strøm, og samtidig få noget lys ud af det.
Til det formål har de valgt at retrofitte en masse LED lys ind i eksisterende Mole-Richardson lampehuse, der godt nok kan LED, nu, men som altså stadig er en "klassisk" Mole-Richardson lampe.
En lampe med netop så mange traditioner, at det ville være "helligbrøde" hvis Mole-Richardson kastede sig ud i at bygge billige blik eller plastik kasser til deres lamper.
Som de skriver det i en presseting, har de bygget lamper siden 1936 i Hollywood.
Og det har de såmænd planer om at blive ved med.
Og da alle deres lamper er med Fresnel er nyhederne altså også.
Nyhederne er det til trods at "MoleLED" nu kan 3200K eller 5600K og det med 100W TweenieLED eller en 150W BabyLED, med små 4.5 tommer eller 6 tommers Fresnel.
Der kommer dog også en 200W Junior LED, der begynder at ligne noget med en 8 tommers Fresnel.
Stadig småting hos Mole-Richardson.
Enkelte har sikkert bemærket at de omtalte lamper hedder det samme som tilsvarende røde eller blå Mole-Richardson lamper.
Og det hænger som nævnt sammen med at de nye "borosilicate glass Fresnel lens" udstyrede lampehoveder, netop er "retro-fit kits", så Tweenie, Baby og 8tommers Junior, kan få erstattet indmaden, og måske få et langt liv fremad.
Larry Mole Parker, Executive Vice President siger:
-In an industry inundated with mass produced, eco-friendly products, the MoleLED Fresnels are truly a hybrid of hand crafted quality and the most advanced solid state lighting technology available, slutter han.
100W TweenieLED lampen skulle kaste cirka det samme som 650W Tweenie Solarspot ud, og med det lavere strømforbrug er der noget at se frem til.
Der er ikke så mange billeder ude af lamperne.
Her lige et klip.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?