Forsiden > Ny teknik > Lidt mere funky med PL mount

Lidt mere funky med PL mount

onsdag 4. november 2015, af Tom Dissing

Hvis du ind imellem får den gode ide at du har behov for at bruge en af de gamle PL mount optikker på dit moderne - for eksempel - E mount kamera, støder du ind imellem ind i det kedelige problem at optikken ikke dækker din CMOS.
Ikke et problem, så længe du cropper lidt i billedet bagefter og lige zoomer det lidt ud, eller hvad du nu plejer at gøre.
En langt bedre ide, hvor du ikke kun bevarer opløsningen, er at overveje en “Veydra 1.2x PL to PL Expander”, der distribueres af Manios Digital & Film, der - naturligvis - er et hollywood firma, der konkret får alle “designed for Academy format”/27.2mm image circle (pre-Super 35) til at blive til “34mm diagonal” optikker.
Konkret betyder det derfor at du kan falde over en russisk optik fra 1913, og montere den på dit F55, eller Epic.
Altså forudsat at der er monteret en Metabones PL to E-Mount på Sonyet.
Igen.
Du taber noget der ligner en halv blænde, mod at du nu - reelt - kan bruge 16mm optikker på 2K crop på alt Sony, ganske som der garanteret er en masse andet morsomt du kan finde på.
Konkret er Veydra naturligvis designet til at du kan bruge ældre optikker på RED Epic Dragon, der netop har en 34mm image circle.
Og selv om at der sikkert er - ingen - 24-290 T2.8 Optimo er her i landet, er der flere i Europa, der pludselig/igen fungerer på - for eksempel - Red Dragons, og Weapon når det kommer i 8K versionen.
Henne i den mere afslappede ende, burde en Veydra give kreative sjæle muligheden for at afprøve alverdens sære 16mm ( behøves ikke længere være S16mm ) på deres FS5, FS7, F5/55 eller DSLRs ( dem der cropper til S35mm ), og med garanti få sjove resultater ud af det.
Folkene bag Veydra skriver at du “forlænger” en PL mount optik med en faktor 1,2 og at du taber noget der ligner en halv blænde.
Således bliver en Angenieux 24-290mm T2.8 Optimo til en 29-348mm T3.4 optik.
Ikke det vilde tab, nu hvor den er en del billigere at få fingrene i som alternativ til post S35mm optikker.
En tudsegamle Cooke 18-100mm T3 bliver til en 21.6-120mm T3.6, hvilket måske er langsomt.
Omvendt ser begge netop så godt ud, at det med garanti er øvelsen værd.
Det er ukendt om der findes Veydraer i udlejningen herhjemme, ganske som vi erkende ikke at vide hvad de koster.
Vi ved dog at en Metabones PL to E-Mount blot koster 370 dollars.
Så billigt skal du nok ikke forvente at få en Veydra.
Læs mere HER

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?