Forsiden > News > Lidt nyt i Adobe skyen

Lidt nyt i Adobe skyen

onsdag 7. oktober 2015, af Tom Dissing

Hvis du allerede er fast bruger af de mange app der nu kun kan skaffes i abo, fra Adobe, ved du allerede at det såmænd er ret billigt at få fingre i deres herlige soft.
Bedst at alt viser det sig at de hele tiden opdaterer - for eksempel - så softwaren virker med de nyeste styresystems opdateringer:
Noget der - forresten - netop er gået galt med LightRoom og den nye El Captain på Apple, men sådan er det.
Der er et fix ude hos Adobe, der undskylder og forventer at opdatere lige om snart.
Du er med andre ord i gode hænder med lidt Adobe soft, hvis det er den vej du går.
I forbindelse med de mange opdateringer af softwaren, kommer der også hele tiden nye features.
Som eksempel er der nu “en masse gratis videoindhold i Adobe Stock”, så folk der har brug for at få ting afsted i en fart måske ligefrem kan finde noget der.
Noget de løftede sløret for på den netop afholdte Adobe MAX konference i Los Angeles, hvor “7.000 kreative fra hele verden” hørte hvad der nu var kommet af nyheder under motorhjelmen.
Og der er faktisk ret meget nyt.
Måske ikke så meget - direkte - til videoproduktion, men der bliver jo også puttet en del grafik ind i moderne produktion, som eksempel.
Blandt de nyheder Adobe præsentererede i LA var Adobe Portfolio, der giver brugeren muligheden for at “lave flotte responsive hjemmesider til at vise sit kreative arbejde”.
Portfolio baserer sig på herhjemme ukendte “Behance”, der er et “socialt netværk for kreative”.
Adobe Stock fik som nævnt en mases nyt videoindhold, suppleret af to nye apps Photoshop Fix og Capture CC der i første omgang kun er til stills.
Men gade vide om det ikke også kommer som plugs til video, hvis de hitter.
Photoshop Fix giver som navnet antyder brugeren muligheden for “retouchere og restaurere” billeder på iPhone eller iPad.
Funktioner som Healing Brush og Liquify, du måske kender fra Photoshop ligger nu i dine fingre.
Ret heldigt til os der er blevet voksne, så vores Selfier ikke bliver alt for realistiske.
Adobe Capture CC er ligeledes tænkt mobil, da den er tænkt som en måde at konvertere farver til “farvepaletter” eller et “formværktøj” der kan bruges hjemme på arbejdsstationen.
Capture CC er også sammenlægningen af Adobe Brush, Adobe Shape, Adobe Color og Adobe Hue.
Tilbage på arbejdsstationen er Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Comp CC og Premiere Clip også blevet opdateret.
InDesign CC kan nu pludselig publicere online mens Adobe Fuse CC, der baserer sig på 3D softwaren Mixamo, pludselig giver en masse nye muligheder for at producere i 3D.
Softwaren er som vi forstår det ikke ude endnu.
Premiere Pro CC er nu pludselig blevet en 4K-8K video editor, der nu kan suppleres af Remix, der tilbyder nye lydfunktioner i Audition CC, hvis lydsiden ikke er nok i Premiere Pro CC.
Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe siger:
-Videoindhold bliver mere og mere populært, men er samtidig forbundet med en masse dyre produktionsomkostninger. Med det nye Adobe Stock kan alle CC-medlemmer gratis og nemt finde videoer, der passer til deres produktioner og behov. Derudover er vores andre nyheder alle med til at forbedre de kreative arbejdsprocesser på tværs af platforme og enheder, slutter han.
Det lovede videoindhold til Adobe Stock er dog heller ikke oppe endnu, men skulle være til at få fingre i når Adobe MAX konferencen lukker i aften USA tid.
Til gengæld ser det ud til at en masse features fra SpeedGrade nu også findes i Premiere Pro.
Her 22 minutter om Premiere Pro. ( fra den 1. oktober og derfor inkluderer den de nyheder der først blev vist frem den 3. på Adobe MAX konferencen, red. )

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?