Forsiden > Ny teknik > Litecom laver lidt vildere lys

Litecom laver lidt vildere lys

mandag 3. oktober 2016, af Tom Dissing

Hvis enkelte stadig er i tvivl er Litecom, cirka dem der står for alt det fede lys her i landet.
Og da de har planer om fortsat at være der hvor professionelle kigger hen, når lyset skal være helt perfekt, har de netop investeret i en række Robe BMFL Blades, DL4S Profiles og DL4F Wash, der ser ud til at supplere de Robe fixtures de allerede råder over.
Årsagen skulle - op lagt nok - være at behovet for netop Robe BMFLs, DL4S og DL4Fere er voksende.
Firmaet der er founded og styres af Rasmus Sørensen, der senere er blevet suppleret med Morten Sørensen og deres far, tilbage i år 2000.
Det hele er så ellers vokset lige siden, til noget der ligner 35 fuldtids ansatte, og en ordentlig pose af freelancere, der hænger ud der hvor det fede gear er.
Dermed ser det ud til at investeringer i lækkerier som Robe profiler, og mere giver respekt i markedet, der - igen - får Litecom i mere gear, så der er endnu mere at lege med for det lysfolk, der altså gøre en god del af oplevelsen, uanset om vi taler VMD, et stort TV arrangemen, eller en af de 1000vis af koncerter Litecom lyser op, hvert år.
Litecom, der stadig har hovedkontor lidt uden for København, har siden fået kontorer i Sverige, Tyskland, Georgien og Ukraine.
Og med den nye investering kunne det let tænkes at de spreder sig ednu mere ud.
Blandt de nyeste jobs, Litecom selv nævner er the 2016 Eurovision Song Contest i Stockholm, hvor der var 94 BMFLs i aktion, da det lige var hvad lys-designer Fredrik Jonsson mente passede til den fest.
Hvis du ikke synes det er meget, er det pænt sikkert at det koster mellem 1000 og 1500 kroner om dagen, pr enhed, hvilket er et hæderligt billede på at moving light er langt fra billigt at rode med.
Blandt årsagerne til at Litecom har valgt at investere i mange nye Robes, er der høje CRI, og dermed evnen til at give - og holde - det lys lysdesigneren ønsker.
Som vi forstår der det LightPartner der har solgt Litecom 10 BMFL Blades og 20 DL4S Profiler og 5 DL4F fresnels til Litecom, hvilket jo er lidt af en ordre.
Bedst af alt, er de - mere eller mindre - allerede ude og løbe på teaterjobs i Sverige og i Holland på et andet job.
Rasmus Sørensen siger om investeringen, i denne engelske presseting:
-Robe is producing a good range of interesting well-made products which are really nicely designed and reliable, slutter han.
Erik Sørensen der har en baggrund i TV, på DR, netop som lysdesigner, valgte som pointeret at skifte til sønnens butik tilbage i 2000, da der jo sker lidt mere ude i byen, end der gør internt på DR.
Vi har fundet lidt blære videoer, der understreger at moving light er heldigt.
Også på TV.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?