Forsiden > Produktion > LiveU var ret meget på Vinter OL

LiveU var ret meget på Vinter OL

Der var gang i 190 enheder

torsdag 8. marts 2018, af Tom Dissing

Nu hvor PyeongChang langt er rigtigt langt væk.
Kan det vel ikke undre at et utal af broadcastere der var forbi for at rapportere hjem, “bare” valgte at bruge en “omgang” LiveU, så de kunne gøre de hurtigt og i en fart.
Og ud over at LiveU, naturligvis synes at det er sjovt, da de jo netop lejer dem ud til sådanne begivenheder, er det såmænd også relevant, at der rent faktisk var gang i op til 190 sæt af gangen.
LiveU, stod således bag vilde 7100 live gennemstillinger i løbet af Vinter OL, ganske som de flyttede en smule data live.
Konkret 6 TB data, der blev flyttet “live”.
LiveU bemærker i den forbindelse at broadcastere ser ud til at have besluttet sig for at de der LiveU rygsække ikke længere bare er “smarte” til at sende lidt ENG hjem.
De er også pænt smarte til at sende live fra, hvilket jo - omvendt - understreger at broadcasterne nu “har vænnet sig til”, eller blot tror på at der ikke kommer huller og udfald, hvorfor de reelt bruger de her LiveU løsninger som hele SNG vogne, der kan monteres på en ryg.
Vi havde ellers opfattelsen af de store mængder 5G telefon signaler, der fandtes i PyeongChang, ville kunne have klaret en god del af den udfordring.
Detaljen er jo bare at resten af verden ikke er nået til 5G endnu, hvorfor broadcasterne i stedet valgte at lave deres 7100 “live’s” på LiveU i stedet.
Producenten bag enheden kan ydermere fortælle at det var første gang at LiveU tilbød en egentlig “4K-ready løsning”, der sendte - hvis den enkelte broadcastere ønskede det - hjem i fin HEVC, hvilket - naturligvis - fylder noget mere i 4K, men altså ikke mere end at det stadig er muligt at betale sig ud af det problem.
Ronen Artman, der er LiveU’s VP of Marketing er i hvert fald super glad.
Han siger:
-We’ve seen a shift occur over the previous two Olympic Games and the last World Cup, starter han og fortsætter.
-Prior to that, most of the broadcasters were using our unit in this environment to transmit the content back to a main MCR for later use. Now many of them are simply going live with the LiveU unit. It’s truly a testament to the technology and that it works, slutter han.
Hvad der reelt også er sket, er at broadcasterne - stort set - helt har droppet at redigere i deres materiale eller på andre måder “forbedre” dem.
De står bage foran “et eller andet” og “siger noget” ( rapporterer )
Det er jo - også - meget billigere, og hurtigere at lave.
Udviklingen, på det tekniske plan, med overgangen til også at supportere 4K i HEVC betyder ydermere at kundermne nu kan sende hjem til deres premium UHD kanaler i samme kvalitet som kanalen ellers sender i.
Ronen Artman fortsætter.
-We think that our HEVC/4K solution is fit for professional sports, and not talking about just the behind-the-scenes news hits. We see a trend moving toward the units are being used to broadcast the main event itself. This is exactly the position we want and with our encoding level, quality level, and the bandwidth level, we are capable of replacing satellite and fiber when applicable, slutter han.
Som altid var der centralt i PyeongChang cirkus en LiveU butik, hvor de mange kunder kom og hentede deres gear, hvor de lavede aftaler, og hvor LiveU havde et par eksperter til at gå og hjælpe dem, der var i tvivl om noget.
LiveU er nu på vej mod sommerens FIFA World Cup hvor det koster 7500 Euro for en LU600 HEVC, der er deres 4K enhed, hvor til der er bundlet 100 GB transmission.
100 ekstra GB koster 1300 Euro, og det er muligt at købe såkaldte “SIM packs only”, der koster 2700 Euro for 100GB.( smart for dem der allerede har en eller flere LiveU packs )
Kan du nøjes med HD, kan en LU500 lejes i perioden for 6500 Euro.
Denne pakke inkluderer ligeledes 100GB transmission.
Beløbene er pænt høje.
Igen.
Tilbage i Brazilien i 2014, var der over 200 enheder igang og der blev sendt mere end 2500 timer fra det event, på LiveU gear.
AviWest, der her i landet er kendt som et relevant alternativ, lejer også enheder ud, på 120 locationer.
Men ser ikke ud til at være aktive på “events” som LiveU er.
Endnu.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?