Forsiden > News > Lovebirds vinder årets Bent-pris

Lovebirds vinder årets Bent-pris

onsdag 8. oktober 2014, af Tom Dissing

DR3 og Fridthjof Film kan sammen med Louise Detlefsen putte endnu en pris op på hylden.
Denne gang går årets Bent-pris, til en DR3 dokumentarfilm, der havde premiere tidligere på året.
Prisen der følger med er på 10.000 kroner, der gives til det som juryen mener er “årets bedste film og tv om homo- og biseksuelle og transpersoner”.
Det er i den forbindelse andet år i træk et DR3 program løber med prisen.
Juryens motivation er blandt andet:
-“Lovebirds” er et nænsomt og hudløst ærligt portræt af et ungt menneske. Udover det at være ung med alt, hvad det indebærer af rastløshed, nysgerrighed og oceaner af tømmermænd, så forsøger hovedpersonen at tackle, at hun er smaskforelsket i én af sit eget køn.
Det er fjerde gang Bent prisen uddeles til lokale film- og tv-folk, der “har turdet skabe troværdige billeder af homoseksuelle, biseksuelle eller transpersoner”.
Bag prisen findes biografdirektør Mette Schramm, der uddelte tirsdag i Empire Bio som en del af Mix Copenhagen - Lesbian Gay Bi Trans Filmfestival.
Blandt de andre nominerede var også DR3 produktionen “Bøssestudier”, Kanal 5s “Heartless” og endelig spillefilmene “Kapgang” og “Det andet liv”.
Det blev også til en enkelt Æres-Bent af til Biografklub Danmark.
Klubben får nemlig.. “film, som omhandler homo- og biseksuelle og transpersoner ud til et publikum, som ellers aldrig ville se dem”….
Noget der bestemt betyder noget nu hvor der er 200.000 medlemmer i den klub.
Prisen er forøvrigt opklaret efter Frits Helmuths rolle i filmen “Lille Spejl” fra 1978, der for første gang inkluderer en såkaldt åben homoseksuel som filmens hovedperson.
Det er Fridthjof Film der har produceret “Lovebirds”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?