Forsiden > Ny teknik > Lynhurtige EditShare

Lynhurtige EditShare

Nyheden hedder Geevs X10

onsdag 30. august 2017, af Tom Dissing

Folk der tit sidder i OB vogne, eller som tit har brug for at kunne flytte en masse billeder, ved at EditShare er en af vennerne.
De er i den forbindelse på vej mod IBC, med en nyhed de reelt har sluppet, der kan det som mange efterspørger.
Nyheden, der hedder Geevs X10 broadcast I/O, er en “newly updated, high-performance” flow media asset management enhed, der - kort og godt, kan håndtere en masse data, typisk i form af video, der er adgang til i en fart.
Geevs X10 der fortsat er en “lille bitte” rack ting, er nu blevet udstyret med en en “endnu hurtigere” multi-threaded CPU, der nu kan håndtere otte samtidige streams af AVC-intra i 1080i, i en såkaldt 4/4 konfiguration.
Og mens 4/4 dækker over en enkelt “kasse”, der “bare” indeholder seks caddier i et 6 harddisk RAID, er det altså blot et spørgsmål om at købe nogle kæmpe store diske, der er hurtige nok til at flytte otte samtidige streams af AVC-intra i 1080i strømme, før det hele spiller maks.
Data der skal videre, i den forbindelse møder heller ikke en flaskehals når det forlader enheden.
Hardwaren er nemlig udstyret med to high-speed 10gig netværks porte, som en såkaldt “standard configuration”.
Som altid med EditShare, er den enkelte enhed født til at kunne performe.
Vokser behovet kan den enkelte “unit” så ellers opgraderes eller udvides med flere, som det opleves på billederne, hvor bunker af “units” leverer data til - kunne man gætte - et større hus, der har travlt.
EditShare, er i den forbindelse ret sikre på at deres gear fungerer, nærmest uanset hvad.
Derfor lover de at deres nye løsning her, kan bruges til ingest, distribution og playout.
Producenten er dog mest kendt for at blive brugt til sport, og altså i OB vogne.
Det er dog - problemfrit - at - som eksempel - arbejde med flere enheder, der arbejder redundant, som eksempel i forhold til nyheder eller playout, hvor ikke sendte reklamer jo tit betyder at de ansvarlige forlader butikken, øjeblikkeligt.
Ikke med hardware fra EditShare, lover EditShare.
Producenten er ydermere ude med opdateret software, der skulle give adgang til “nye” frame rates, complekse codecs og en masse andet.
Dette er dog “bare” en opdatering af deres EditShare, Flow og Geevs software, til nye versioner, hvorfor folk der allerede bruger hardwaren, kan glæde sig over nye features.
I den forbindelse er det specielt den nye Geevs V7 software update, der er spændende.
Nu er der således support for MOS channel selections, samt et utal af nye(?) Apple ProRes kvaliteter, som 1080p25, 29.97 og 30 fps, hvilket supplerer de eksisterende 1080p50, 59.94 og 60 fps ProRes formater.
AVC-i 50 MXF OP1a er nu både et capture og playout format.
Ellers er der kommet en række nye features på playout, herunder flere muligheder for at sende forskudt, etablere forskellige former for “time-shift” af hovedkanaler, samt meget andet.
Igen.
Folk der allerede bruger Geevs til dette kan læse mere her, eller besøge EditShare på IBC2017, hvor de lover at de står parat til at fortælle om de nye features, uanset om du allerede ejer hardware, eller blot overvejer.
Der skulle i den forbindelse også være sket en masse med deres Lightworks software, der nu kører på alle platforme, Windows/OS X/Linux.
Det bliver du dog nødt til at høre mere om på IBC, da det først er der de vil tale om hvad det betyder.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?