Forsiden > News > MTG hjælper Discovery med en masse bold

MTG hjælper Discovery med en masse bold

torsdag 29. oktober 2015, af Tom Dissing

Er du - eller en del af husstanden - besat af fodbold, har MTG og Discovery Networks netop sluppet en god nyhed.
Det er nemlig ikke længere “kun” MTG kanaler der kan sende Premier League, La Liga og Serie A.
De har nemlig solgt en god del af deres rettigheder til Discovery, så folk der plejer at se deres bold der, nu kan vælge den klassiske kombination, hvor de skifter mellem MTG og Discovery kanaler, som før.
Der var ellers mange der gik og blev en smule kede, da det - her for et par uger siden - så ud til at MTG havde planer om at beholde det hele for sig selv.
Det ser dog ud til at være blevet vurderet for “besværligt”, eller mere realistisk “for dyrt”, da rettighederne jo netop er så dyre at de ville være nødt til at hæve priserne på deres kanaler.
Nu har de i stedet solgt en del af rettighederne, så deres konkurrent bliver nødt til at gøre det.
Dermed er det altså ikke kun MTG Danmark der sender den engelske Premier League fra 2016 - 2019.
Det er heller ikke kun dem der sender La Liga og Serie A i indeværende og de to næste sæsoner.
Det gør de nu “sammen med” Discovery Networks, hvilket effektivt lukker døren i til broadcastere som DR og TV2, der i stedet må satse på de sportsgrene og turneringer de allerede har succes med.
MTG har i den forbindelse - konkret - frasolgt halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A til Discovery.
Administerende direktør Kim Poder, MTG Danmark siger:
-Ovenpå nogle hektiske uger med rettighedsindkøb glæder det os, at vi samlet set står med et markant stærkere MTG Danmark på fodboldrettigheder. Vores TV-kanaler har stort set lige så mange exclusive PL-kampe i den næste rettighedsperiode, men allerede nu tilbyder vi også 10 live-kampe ugentligt fra den spanske og italienske liga. Alt det føjer vi til vores i forvejen store udbud af top-fodboldrettigheder fra Champions League og Alka Superligaen. Det er også værd at bemærke, at aftalen sikrer, at ALLE kampe fra de tre ligaer tilbydes til Viaplays og dermed også Viasats kunder. Weekend efter weekend, og uge efter uge, kan vi byde seerne på det allerbedste fodbold med de største verdensstjerner. Det er vi stolte af, slutter han.
Christian Kemp, administrerende direktør, Discovery Networks Denmark supplerer:
-Vi er begejstrede for, at vi fortsat skal være vært for verdens mest populære fodboldligaer her hos Discovery Networks Denmark. Særligt Premier League har en enorm appel til danskerne i almindelighed og til vores seere i særdeleshed. Samtidig er der en voksende og passioneret interesse for La Liga og Serie A. Derfor er jeg overbevist om, at disse aftaler vil styrke og udvikle vores brands og tilknytning til de danske tv-seere markant, slutter han.
Folk der er glade for fodbold kan derfor glæde sig til at Discovery Networks og MTG Danmark fra efteråret 2016 råder over cirka 500 kampe fra de tre ligaer på TV.
Og da aftalen er halvdelen til hver, kan seerne se frem til noget der ligner 250 kampe på hver af disse to størrelsers TV kanaler.
MTG Danmark har valgt at beholde samtlige streaming-rettigheder, hvilket betyder at alle der ikke lige er foran et TV, “bliver nødt til” at se kampene streamet hos Viasat eller Viaplay.
Kim Poder fortsætter:
-Vi går nu ind i det konkrete arbejde med at placere kampene på vores forskellige kanaler og platforme. Men det ligger fast, at vores to rene sportskanaler, TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2, kommer væsentlig styrket ud af den proces. Samtidig afpudser TV3+ sin position som kanalen med landets suverænt stærkeste sportsprofil, med både Superliga, La Liga, Champions League, Premier League, Formel 1 og NFL på plakaten. Vi kan simpelthen levere et superskarpt produkt til kunderne, slutter han.
Den overvældende mængde fodbold fordeler sådan her:
MTG
Champions League: Eksklusivt på alle platforme frem til og med 2018
Premier League: Godt 100 kampe eksklusivt på TV fra 2016 til 2019. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
La Liga: 190 kampe eksklusivt på TV frem til og med 2018. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
Serie A: 190 kampe eksklusivt på TV frem til og med 2018. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
Ligue 1: Adgang til samtlige 380 kampe eksklusivt frem til og med 2018.
Alka Superliga: 1., 3., 4., 6. valg eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021
DBU Pokalen: Alle kampe eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021
BET25 Liga: Alle kampe eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021
Discovery Networks kanalerne ( Her blot fra MTG/Discovery aftalen )
Premier League omfatter sæsonerne 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019.
La Liga og Serie af gælder sæsonerne 2015/2016, 2016/2017 og 2017/2018.
De skriver videre: Transmissionerne fra disse ligaer starter i weekenden den 7.-8. november.
_
Og:
“…Discovery Networks Denmark og MTG hver især eksklusivt har 50 pct. af visningsrettighederne til tv-transmissionerne, mens virksomhederne begge har ret til at vise alle kampe fra alle tre ligaer på deres respektive streamingplatforme…”. ( de ser ud til at være lidt uenige om hvem der må streame hvad ?)

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?