Forsiden > Ny teknik > MTG på vej med hjemmelavet drama

MTG på vej med hjemmelavet drama

fredag 9. oktober 2015, af Tom Dissing

Hvis du fortsat ikke Mikael Newihl, er det vist på tide.
Han er nemlig den nye dramachef på MTG, der som noget af det første kommer til at beskæftige sig med Black Widows, der er planlagt som et interskandinavisk remake af en finsk drama serie, som TV3 kanalerne kommer til at sende.
Et gæt er dog at Mikael Newihl, der kommer fra OTW, som han forlod i 2012 ( han er altså hyret internt i MTG, red. ) kommer til at starte en række andre dramaserier op.
Alle større broadcastere er jo for lang tid siden startet op på netop selv at producere drama, der - i dette tilfælde - “får det der nordiske look”, som resten af verden er ret glade for.
Der er i den forbindelse absolut intet sluppet om hvad Mikael Newihl rent faktisk kommer til at lave.
Sikkert bliver det dog at han rapporterer direkte til Morten Mogensen, VP Pan Nordic Content, på MTG i Skandinavien.
Dermed kan der reelt ingen tvivl herske om at det her er manden der kommer til at bestemme hvor mange Nordisk Film nyproducerede serier MTG kommer til at vise de næste par år.
Selv siger Mikael Newihl, i en presseting:
-Man pratar ofta slentrianmässigt om drömjobb men det här är verkligen ett drömjobb för mig. Att få leda arbetet med att skapa starka dramaserier till MTG tillsammans med alla fantastiska kreatörer som finns i Skandinavien känns oerhört roligt, slutter han.
Det er nok på sin plads at pointere at størrelser som Zodiak/Yellowbird i sin tid - sådan lidt på chancen - producerede en række film serien, hvor “Flickan som lekte med elden” viste af det er muligt at tjene rigtigt gode penge på filmproduktion.
Denne film kostede op imod 100 millioner svenske kroner at producere.
Og tjente cirka 578 millioner svenske kroner hjem.
MTG må formodes at have besluttet at deres mange kanaler - ganske som for eksempel Netflix - ville nyde godt af en udvidet egenproduktion der efterfølgende kan sælges til global distribution.
Det fremgår ikke om Mikael Newihl allerede fra starten af, er manden bag Black Widows som en række MTG kanaler sender i 2016.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?