Forsiden > Ny teknik > Magic Lantern finder 2K i 5D Mark II og III

Magic Lantern finder 2K i 5D Mark II og III

mandag 29. april 2013, af Tom Dissing

Det er som altid lettere nørdet når Magic Lantern er ude med nyheder.
Denne gang er ingen undtagelse.
Omvendt kunne det ende med at du - igen - må finde det nu aldrende 5D Mark II frem, da det kunne se ud til at det bliver muligt at bruge sammen med et 5D Mark III i 2K sammenhæng.
Magic Lantern har nemlig fundet det de kalder for en Live View Raw Buffer, der ser ud til at kunne håndtere en såkaldt DNG stream i op til 2040 x 1428 pixels.
Formatet er måske lidt problematisk.
Men sådan er det jo.
Ellers burde "opdagelsen" betyde at 5D Mark II og III - snart/på sigt - kan sende 2K ud over Live View i en form for Raw DNG stream i hvad Magic Lantern håber på bliver 24fps.
Ikke overraskende er Magic Lantern dog mest interesserede i at se om de kan finde ud af at få kameraerne til at skrive den - formodentligt langt større datamængde på de indbyggede kort, i stedet for blot at sende data strømmen ud af HDMI stikket.
Omvendt, ville de 2K som rent output gøre de nu aldrende mk2ere til ganske heldige chrashcams der kan levere 2K i noget der ligner Raw DNG.
Magic Lantern har allerede nu fundet en måde at gemme enkelt billeder i den omtalte opløsning.
Dermed kan 5D mk2eren nu bruges til lydløs timelapse, da det hele kan klares med et åbent spejl.
Og da den mekaniske del - der løfter spejlet - rent faktisk er det eneste der "går i stykker" på disse huse, kan de nu få et langt længere liv.
Der er ikke meget ude om "kvaliteten" af det Raw DNG, der bliver talt om.
Det eneste der er kendt er at "The image quality is very good".
I den forbindelse undrer Magic Lantern sig over at de 2K DNG er langt skarpere - også som output via Live View - at video optagelser forestået med mk2erne er "blødt" og ikke nær så skarp som den 2K DNG der forlader kameraet den vej.
Ideen er derfor oplagt nær, at "konvertere" output til 2K DNG Raw i 24 fps over Live view, alene fordi dynamic range vil være væsentligt højere end det output huset leverer nu.
Det eneste der er ude om datamængden er at hver frame er på omkring 5MB, og at den data er "uncompressed".
Det fremgår ikke hvornår Magic Lantern har planlagt at frigive dette "hack", der nu er så populært at det nu snart må kunne kaldes for en "alternativ" standart.
Her en længere hent, install og brug Magic Lantern video, der bruger den indbyggede "fake HDR" funktion.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?