Forsiden > Mediepolitik > Måske DR3 også skulle overveje at gå online

Måske DR3 også skulle overveje at gå online

torsdag 13. august 2015, af Tom Dissing

Mens det meste af branchen herhjemme diskuterer fremtiden for dansk TV, idag og imorgen, sker der ting og sager ude i den store verden.
Således har BBC netop offentliggjort at deres BBC Three kanal, der er en “ung” BBC kanal bliver til en “ren online kanal” i marts 2016.
Forskellen fra denne kanal og de millioner af andre kanaler, bliver naturligvis at BBC har en masse penge til at købe eller producere indhold for, ganske som at kanalen jo stadig vil være en del af BBC.
Bag udviklingen, der også har været på tale her i landet med DR3, der også er blevet “lovet” at skulle blive til en online TV kanal - engang i næste medieforlig, eller endnu senere - står de private operatørere i England der specielt i forhold til unge seere har følt sig truet, da BBC Three har haft og fortsat har stor succes blandt de unge seere.
Med tiltaget håber BBC således at gøre både politikere og konkurrenter lidt gladere, samtidig med at de unge seere let kunne tænkes at følge med.
For at understrege at det ikke er verdens undergang for BBC at deres BBC Three overgår til at blive en ren online kanal, prioriteres kanalen kraftigt i foråret med en masse nye serier og shows, der fra den 1. marts kun kan ses online.
Ganske morsomt måden op imod 33 procent af de 5-15 årige allerede ser TV i England, i følge denne analyse, der ydermere pointerer at de unge ser TV på deres mobil, og nu har droppet deres computer til fordel for den lille i lommen.
Dermed kunne det se ud til at være det helt rigtige tidspunkt BBC vælger at gå rent online med deres unge kanal.
England oplever samtidig med den mobile udvikling at BBCs iPlayer ( se alle BBC kanaler på mobil eller tablet, red. ) bliver stadig mere populær, og at pænt mange slet ikke længere ser TV lineært.
Så populært at BBC har slukket for deres internationale version af deres iPlayer, da der globalt via denne var 40-60 millioner der kiggede med uden at betale licens i England.
En ikke navngiven BBC Executive siger i forbindelse med at BBC Three bliver en ren online størrelse:
-From 1 March 2016, BBC Three will exist as an online service only. The focus will continue to be on a) pushing audiences to the new BBC Three Online and b) navigation to BBC Three repeats on BBC One and Two, starter han og fortsætter.
-Rather than creating a single destination for BBC Three audiences, we would like BBC Three content to be available across the BBCs services – on a dedicated branded space on bbc.co.uk, on programme pages on BBC Online, on BBC iPlayer, on BBC One and BBC Two and on Connected Red Button, slutter han og understreger dermed at konkurrenternes ambitioner om at få de unge til at holde op med at se BBC Three, er på vej til at resultere i det modsatte.
England er i den forbindelse godt igang med at tabe en del af deres TV seere.
Procentmæssigt er det nu “kun” 90 procent, der “ser TV” ( inklusiv on line, red. ) i England.
Det fremgår ikke at tallene hvor meget TV der bliver set online.
Men de unge 5-15 årige bruger nu over to timer hver dag på at kigge på deres mobil.
En del af den tid foregår med at se på levende billeder.
Her lige et par af de serieproduktioner som BBC Three har stået bag, der senere er blevet sendt på andre BBC kanaler.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?