Forsiden > Ny teknik > Masser af ISO med det nye ME20F-SH

Masser af ISO med det nye ME20F-SH

torsdag 30. juli 2015, af Tom Dissing

Canon ser ud til at have besluttet at de ikke længere vil være blandt de selskaber der ikke også lige kan levere et kamera med en ISO der går til mere mere end de der 104.000 der er blevet det nye gråt.
Sony er jo som eksempel ude med et utal af kameraer der kan eksponere perfekt ved +100K ISO.
Så nu kommer der så lige et NUL mere på.
Dermed er vi nået op til millioner af ISO, konkret 4 millioner af slagsen, som producenten forklarer som 75dB gain af “normal ISO”.
Desværre har selvsamme Canon valgt at dette nye Full Frame 1K kamera skal koste 30.000 dollars, på et tidspunkt hvor de første 8K kameraer koster et skvat mere end dette kamera. ( hvis CMOS, til Canons forsvar oprindeligt blev annonceret tilbage i marts 2013, red. )
Igen.
Et 19 micron “square size” kamera, der har fotosites der er cirka 7,5 gange så store som deres DSLR er rent faktisk potentielt interessant.
I hvert fald til helt specielle optagelser der er målrettet broadcast eller andet.
Eneste problem er at prisen er endt samme sted som deres 4K C300 mk2, hvilket virkeligt gør dette ME20F-SH til en endog særdeles specielt kamera.
Nyheden der omvendt tilbyder S-Log der kan outputte HD video via 3G/HD-SDI, i YbCbCr 422 via 3G/HD-SDI eller RGB 444 eller YCbCr 444 eller YCbCr 422 via HDMI i 10/8 bit.
Dermed må man formode at der er mere end meget plads til de 2.26 megapixel, der bliver styret af en DIGIC DV4 processor, i selv de tyndeste ledninger.
Desværre har du allerede gættet at en DIGIC DV4 processor, der er en 2-3 generationer gammel single-CPU ikke kan håndtere meget mere end 25-30 billeder i sekundet.
Så kameraet kan nok ikke forventes at kunne bruges til heldige 120fps eller - standarten (?) - 240fps SloMo optagelser på en varm dag.
Dermed er det blevet tiden at spørge hvad du overhovedet kan bruge et ME20F-SH til.
Garanteret mange ting.
Det er jo meget lille og vejer bare 1,1 kilo.
Så hvis du har mod på at flyve rundt med et 200.000 kroner dyrt kamera i en drone og optage HD er her altså en mulighed.
Igen, er det muligt at finde 20-50 4K kameraer der koster 20 gange så lidt.
Tilbage til specs.
Der er uanset de lettere bedagede specs tale om et imponerende kamera, der let kunne lede tankerne hen på et C300 1. gen, der er blevet strippet for alt andet end ( en ny ) CMOS mens elektronikken er printet på endnu mindre printkort.
Kameraet kan med den vilde ISO bruges i situationer hvor der er helt mørkt, og samtidig gengive farver og andet.
Konkret garanterer producenten at kameraet kan bruges i ned til 0.0005 lux.
Og da der rent faktisk er Canon Log eller Wide DR ud, er det muligt at arbejde lidt med det hele hjemme i posten.
Kameraet kan fjernstyres og så er der Cinema Lock til EOS mount, hvilket igen betyder at alle Canons DSLR og Cine optikker kan bruges på dette kamera.
Hvem målgruppen er og hvorfor Canon ikke dropper dette hus og starter med en 4K version, er svært at gætte.
Men hvis du nu spørger på det nært forestående IBC2015, kunne det jo tænkes at de har et svar der.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?