Forsiden > Ny teknik > Masser af audionyt

Masser af audionyt

torsdag 12. december 2013, af Tom Dissing

Hvis du stadig ikke har hørt om “the J37 tape saturation plug-in”, er det nok på sin plads at tjekke op på “den lyd” som “the J37 tape saturation plug-in” giver.
Navnet er som sikert har gættet navnet på en “maskine” der står i studiet, og som har en het bestemt “lyd”.
En lyd, der er bedst kendt som “the J37 tape saturation sound”, der handler om Tape Speed, Bias, Noise, Saturation, Wow and Flutter, og lidt til.
Alt i alt små justeringer af lyden, så den holder op med at være klinisk digital, og “røvkedelig”.
Som altid med plugs fra Wave, er der bunker af pre-sets, så du kan lave din helt egen Abbey Road J37 lyd, der lyder som “oxide tape”, der er så forhistorisk at de fleste sikkert ikke engang ved hvordan bånd lyder.
Det kan the J37 nu klare.
Dette specifikke plug in er kun til salg separat, og er - i første omgang - ikke en del af en Waves bundle.
Af andre Waves nyheder kan nævnes ”The Dugan Automixer”, der er en emuleret software mixer, der emulerer “the Dugan Speech System Automatic Mixing Controller”, der er et MultiRack der kan styre 32 eller 64 channels.
Dette plug går ind og “auto” styrer gain på ligeså mange live mics som du måtte have ambitioner om.
Som vi forstår det uden at give - særligt meget - feedback, ganske som dette plug er klogt nok til at høre hvad der er støj.
Læs mere om disse - og andre - nyheder her.


Summing
Er du mere til “summing”, er “the Phoenix Audio Nicerizer Junior” måske noget for dig.
Den originale Nicerizer, var mere eller mindre den første “summing” maskine, der kort fortalt er en multikanals “mixer”. der mixer ned på 2 eller 4 spor.
Og da alle “kanaler” hver får deres egen “mere analoge” lyd, er summing altså en moderne måde at gøre digital lyd mere “organisk”.
Nyheden “the Phoenix Audio Nicerizer Junior” er en 16-input, 4-output Class A discrete aktiv mixer og forstærker, baseret på “the Nicerizer 16 Mk2”.
De originale Nicerizer 16 og Nicerizer 8 summing mixers kom tilbage i 2003.
Nyheden har 4 DSOP2 Class A discrete amps og fire “custom wound transformers”, der giver muligheden for at panne hver enkelt kanal og booste dem op til 8dB.
Læs videre om Nicerizeren her


Neumanns TLM 107
Neumann ser ud til at have kastet sig ind i lidt af et projekt.
Deres ellers populære “large diaphragm” mikrofoner har nemlig fået en opdatering og et nyt design, hvilket kort og godt er blevet til “the TLM 107”.
Og uden at blive alt for teknisk - find forklaringerne i videoen herunder - er der tale om en “multiple polar pattern mic”, der kan bruges i et utal af situationer, og som lyder godt hver gang.
Som det fremgår af videoen skal der nu klikket lidt på en Neumann, der til gengæld er udstyret med en diode der kan blinke.
Men bare rolig, når du har klikket løs slukker den åndsvage “Pad and Low Cut status LED”, hvorefter du kan komme igang med at optage som du plejer.
Der er tale om en såkaldt “double diaphragm capsule”, der er inspireret af topmodellen D-01, der sikkert stadig koster alt for meget.
TLM 107 er udstyret med fem “karateristiker” i form af omni, cardioid og fig-8, med bred cardioid og hypercardioid.
Læs mere her
Her promo videoen.


The Titan multichannel audio interface
Prism Sound, har brugt dette efterår på at opdatere deres lettere bedagede Orpheus FireWire Recording Interface så det nu er blevet til “the Titan multichannel audio interface”, der i stedet for FireWire, nu er udstyret med USB i stedet.
Dermed er det både Mac og Windows maskinder der kan bruge enheden, og med sample rates op til 192kHz bliver der altså flyttet en masse data over USB.
Der er nu - og det er blandt nyhederne - et MDIO interface expansion slot, der giver mulighed for at forbinde boksen direkte til Pro Tools|HDX systems.
Og med otte analoge indgange, er “the Titan” netop stort nok til at kunne klare de fleste mindre studier. Og da det er muligt at opgradere med SPDIF og Toslink digital I-O, kan det altså let lade sig gøre at gå op til 18 kanaler og dual stereo headphones ud.
Der er fire mic pre amps og to instrument ditto.
Der er pænt meget DSP i “the Titan”, der reelt har planket Orpheus hestekræfter og fået lidt mere tilført.
Det er naturligvis muligt at arbejde med “zero-latency”, og det skulle være muligt at lave “performer foldback feeds”, så de ikke hører forsinkelsen der jo er i alt elektronik.
Det er slutteligt muligt at lave stereo eller 5.1/7.1 surround monitor mix, alt efter hvad du har brug for.
Læs mere her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?