Forsiden > Ny teknik > Matrox Video på vej med X.mio3 FH og DSX LE4 FH SDI kort

Matrox Video på vej med X.mio3 FH og DSX LE4 FH SDI kort

mandag 1 september 2014, af Tom Dissing

Næste gang du står og har brug for et heftigt grafikkort, er det sikkert på sin plads at tjekke muligehederne hos Matrox ud.
Ud over at have en masse kort - og kasser - på markedet, der kan det meste, er de hele tiden på vej med mere.
Tag som eksempel deres X.mio3 FH og DSX LE4 FH SDI kort.
Her er der tale om kort med op til 12 I/Os.
Og da det rent faktisk er muligt at flytte alt fra SD video til 4K, med fuld support for AES/EBU, LTC og GPIO, lyder det jo som lidt af en drøm.
Det er det da også.
Eneste kedeligt detalje er blot at denne serie er så ny at den først bliver frigivet engang til december, i følge Matrox DSX Developer gruppen, der står bag disse nye half-length PCIe kort.
Det hele er med andre ord relativt usikkert og uafklaret.
Sikkert skulle det dog være at alle inputs har indbygget “frame synchronizers”, så der kan sendes SDI signaler videre både frem og tilbage.
På Matrox X.mio3 FH, der er et “multi-channel hardware processing” kort, der ydermere kan “accelerere”, er der sågar indbygget “motion-adaptive de-interlacing, up/down/cross scaling” og “mixing/compositing” i alle opløsniner, og dermed op til 4K, i ikke oplyste framerates.
Matrox X.mio3 FH og DSX LE4 FH kort er begge på vej mod OEM udviklere, der med den hardware må formodes at kunne skabe alt fra “advanced channel-in-a-box systems”, til “video servers, broadcast graphics systems, encoders, transcoders, multiviewers, switchers and other digital media equipment”, som Matrox skriver det.
Det er muligt at styre, konfigurere og andet via Matrox DSX SDK til Windows eller Linux, der tillader at skrive “applikationer” der kan læse og skrive på kortet, kan håndtere hukommelse, stå for “streaming synchronization” og en hulens masse andet, naturligvis i 4K og lidt til.
Alberto Cieri, senior director of sales and marketing, Matrox Video siger:
-With 12 SDI channels, our new products give OEMs a unique 4K broadcast CG solution with support for live input, graphics compositing, and 4K fill and key outputs on a single card, starter han og fortsætter.
-Full compliance with the SMPTE ST 425-5 specification for image mapping for the quad link 3 GB/s SDI interface ensures worry-free connectivity with other equipment in the broadcast chain for 4K workflows, slutter han.
Matrox har netop vist nyheden frem på BIRTV i Beijing, og forventes også at vise nyheden frem på IBC2014, fra den 12. til den 16. september.
Eneste problem ser dermed ud til at hardwaren først er til at få fingre i til december.
Udviklere burde allerede nu kunne få fingre i mere information ved at kontakte video_oem.info@matrox.com

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?