Forsiden > Ny teknik > Mediasmiths lukker og slukker i UK

Mediasmiths lukker og slukker i UK

torsdag 25. september 2014, af Tom Dissing

Giganten Mediasmiths, der er en såkaldt Broadcast technology consultancy har netop indgivet en konkurserklæring, der i England hedder “voluntary liquidation”.
Årsagen er oplagt nok “markedets udvikling”, der over de sidste 18 måneder er gået den helt forkerte vej for Mediasmiths.
Selskabet, der ellers har været med til at projektere MediaCityUK og BSkyBs skift fra bånd til “tapeless” har kastet håndklædet i ringen, og lukker og slukker nu for alle aktiviteter i England.
Selskabet er dog så stort at den udvikling rent faktisk kunne tænkes at ende med at påvirke vores lokale marked, da både DR og svenske TV4 har købt service hos denne udbyder.
De har nemlig afdelinger i Sverige og i Australien, der dog er “sikret” som såkaldte “legal entities”, hvilket de blev tidligere på året, hvor det ser ud til at ledelsen var klar over hvilken vej det gik.
Mediasmiths chairman Niall Duffy siger:
-The UK market has changed over the past 18 months and a lot of what we are known for around digital workflows is beginning to evaporate, starter han og fortsætter.
-It’s partly that the market is maturing, but also that broadcasters are in a stronger position with a better skills base, slutter han.
Mediasmiths der både stod bag konsulent virksomhed har ydermere tilbudt software til “systems integration” kombineret med egentlig udvikling og træning.
Udviklingen ser dog ud til at have været undervejs i et stykke tid, da deres R&D afdeling i Belfast, kendt som Mediasmiths Forge blev lukket ned sidste år.
Det til trods for at de var fast supplier til the Digital Production Partnership, der er den engelske broadcast industris “samlede research” på vegne af en “cross-broadcaster group” ( flere broadcastere ), der ønsker at vide hvad der sker på sigt, henne i fremtiden.
The DPP er i den forbindelse uafklarede om hvad de skal gøre nu hvor deres primære samarbejdspartner lukker.
DPP chair Mark Harrison siger:
-The DPP would like to thank Mediasmiths for all the great work they have done with us over the last four years. Their insights have always proved accurate and valuable, slutter han.
Mediasmiths største opgave er og bliver dog deres indsats i MediaCityUK, hvor de såmænd også boede indtil de lukkede.

http://mediasmiths.com

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?