Forsiden > Mediepolitik > Medieforliget på plads

Medieforliget på plads

torsdag 26. juni 2014, af Tom Dissing

( opdateret )Indtil videre er der stort set intet sluppet ud om hvad den netop indgåede medieaftale betyder.
DR kan dog fortælle at kulturministeren har indgået en aftale med “alle Folketingets partier”, om hvad der skal ske på medieområdet de næste fire år.
MInisteren siger:
-Hele holdet er bag de næste fire års mediepolitik, og det håber vi, at rigtig mange danskere bliver glade for, starter hun på dr.dk og fortsætter ( i Berlingske, red. ).
-Der bliver en styrkelse af public service, fordi vi frigiver flere penge til det, og vi nedsætter et udvalg, som skal se på, hvordan fremtiden ser ud, slutter hun.
SF kan fortælle at de mener de indgik en fin aftale, der blandt andet betød at DR fik 36 millioner kroner mere end det ellers var meningen de skulle have.
SF mener også at de har fået indført at DR skal “sikre bedre handicapbetjening”, hvilket ydermere også gælder for TV2, der begge skal tage mere hensyn til mennesker med høre-, og synshandicap.
De føromtalte 36 millioner kroner skal bruges til - blandt andet - “unge-nyheder”, og til at få de unge til at gå endnu mere op i at stemme ved de næste mange valg.
SF - der er det eneste parti vi har kunne finde en kommentar fra - vurderer dog samtidig at der vitterligt er tale om en bred medieaftale, hvorfor mange parter skulle gøres tilfredse.
Således valgte regeringen sammen med Venstre at insistere på at erhvervslivet ikke længere skal betale licens, ganske som forventet.
Vi opdaterer når ministeren på område sender en presseting ud.
Det har hun så gjort nu..
Her link til fakta
Der ikke lige virker.
Linket til PDF fungerer dog

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?