Forsiden > Ny teknik > Medieskolerne gik Sony

Medieskolerne gik Sony

torsdag 31. januar 2013, af Tom Dissing

Medieskolerne har netop investeret i hele seks Sony PMW 350 til, hvilket er den såkaldte "Fase 2" hvor produktionen overgår til HD.
Rektor Max Jørgensen forklarer:
-I vores sammenhæng begyndte HD indfasning med, at alle 18 AVID redigeringer blev opgraderet i forbindelse med overgang til Mediecomposer 6.5. Næste trin var så optagesiden, og da vi i mellemtiden allerede havde anskaffet 6 PMW 350 kameraer - og da vores erfaringer med dem var meget positive, tog det ikke lang tid at beslutte sig for at fortsætte af den vej, så vi nu har 12 af dem. Det betyder et entydigt workflow og en høj grad af fleksibilitet, hvor vi kan disponere meget mere smidigt med ressourcerne imellem de enkelte hold og klassse, starter han og fortsætter om valget af Sony som primær leverandør:
-På grundforløbet har vi 18 Panasonic HD P2 kameraer, så på den måde stifter vores elever bestemt også nært bekendtskab med et meget udbredt format og det dermed forbundne workflow. På tilsvarende vis har vi Panasonic 101 kameraer til digital filmproduction, hvor vi optager i DnxHD på separate Black Magic Hyper Decks. Deværre har det endnu ikke været muligt for Panasonic at levere software up-grades til 101 kameraerne, men de kommer vel en gang, slutter han.
Selv Ikegami er stadig repræsenteret på skolerne:
Studieproduktionen forestås nemlig på de seks Editcams skolen råder over.
Når der nu er en "Fase 2", er det vel pænt oplagt at der også er en "Fase 3".
Denne forklarer Max Jørgensen således:
-Ligesom så mange andre, har vi heller ikke en bundløs krukke med guld, så der vil i en periode være tale om et blandingsmiljø af SD ogHD, og overgangen vil ske i flere trin, hvoraf det første bliver at opgradere studiekontrollen, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?