Forsiden > Ny teknik > Mere Inter BEE 2014

Mere Inter BEE 2014

onsdag 19. november 2014, af Tom Dissing

Inter BEE er ikke bare Asiens IBC, der er lidt mere.
Konkret er det stedet hvor en masse ny hardware bliver vist frem, og så er det ofte “målestokken” for hvad der kommer til at ske i resten af verden over de næste par år.
Noget Inter BEE 2014 ser ud til at understrege med speciel fokus på transmissionsudstyr, der reelt betyder at der nu både kan produceres og broadcastes i 4K.
Selve backbone, i form af sendere og andet, er mindre relevant, da det blot er et spørgsmål om at dreje på en knap, så der kan sendes noget mere strøm gennem den enkelte enhed.
Hvad der derimod er relevant, og som derfor fylder mest på Inter BEE 2014 er “hverdags udstyret”.
NEC har dog begge dele med, hvis nogen skulle være i tvivl.
Deres VC-8150 er som eksempel boksen der kan håndtere 4K HEVC i hardware.
I realiteten en playout enhed, der også findes i en VC-800/VD-800 version der “kun” kan håndtere HEVC codec i 2K, hvis der nogensinde skulle findes en broadcaster der hellere vil sende i 2K i stedet for 4K.
VC-8150/VD-8100 har allerede været i brug som “channel in a box”, da det var denne playout kasse, der sendte indholdet i den 4K test kanal som NEC åbnede i februar i år.
NEC viser også deres TVL-D003 dual-band FPU frem, der er en enhed der kan sende 1.2 GHz / 2.3 GHz ( over dual band) hvilket kan sammenlignes direkte med den 120-GHz-band Field Pick-up Unit (FPU) som NHK sender ukomprimeret Super Hi-Vision (8K) over.
NEC forklarer ikke hvor meget “båndbredde” der kan sendes over deres TVL-D003 dual-band FPU. Sikkert må det omvendt formodes at være at der er nok til at sende HD hjem til studiet i en kvalitet der får de fleste til at reagere.
Enheden er konkret født til at kunne sende 0.5 W uden forstærker og 25 W på 1.2 GHz eller 40 W på 2.3 GHz.
Der sendes HD i H.264 eller MPEG2.
Ellers er NEC taget på Inter BEE 2014 for at vise deres NC-H1200P ultra-high-sensitivity kamera ( et studie/EFP -kamera som NC-H1000II ) frem, der er et “ultra-high-sensitivity color camera”.
Dette kamera er som noget nyt udstyret med en “IR-PASS funktion” som betyder at det kan optage i “the near-infrared wavelength band region”, hvilket betyder at det kan optage farver i mørke.
Det må være stort i Japan.
På lydsiden er NEC ude med lidt af et monster, de kalder for NA-2000, der er en såkaldt “dual duplex configuration” lydpult.
Denne har “full duplication of processes and boards”, hvilket mildest talt burde “improve reliability through decentralized structure”.
Spørgsmålet er om det ikke lige er i overkanten.
Mener du det er NA-1000 der allerede produceres mindre redundant.
Og stadig lidt af et monster.
NEC er slutteligt ret store på 4K transmission.
Deres planer er derfor at vise deres 2K/4K/8K optical wavelength multiplexing transmission system frem, der - igen for specielt indviede - er en 2K/4K/8K add on til deres MF800 serie.
Enheden kan nu håndtere op til 16 wavelengths af CWDM og kan sende 16 kanaler af 3G-SDI signals på et enkelt optisk fiber, hvilket konkret giver plads til fire 4K kanaler eller - hold fast - en enkelt 8K “kanal”.
NEC har også andre ting med, i form af ( opgradet ) HSMX-5000, der er en routing switcher, der nu kan håndtere fire 3 GBps SDI 4K transmissioner i forskellige bit rates, ganske som den kan håndtere HDTV, SDTV og TS.
Når behovet melder sig kan den faktisk også håndtere 8K i den såkaldte “dual green” version. ( Canons 4K princip bare i 8K? )
Det er muligt at læse mere om andre NEC produkter heromkring, hvor alt er på japansk. Et tips er at holde musen hen over. Så kan du se de enkelte links, der er på engelsk
Her lige en tidligere vision fra NEC, der ser ud til at mene at fremtiden mindst er i 4K.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?