Forsiden > Ny teknik > Mere MAM fra Sony

Mere MAM fra Sony

torsdag 1 september 2016, af Tom Dissing

Folk der i det daglige roder med det kedelige faktum at mange optagelser betyder en hulens masse data, der skal passes på, kunne godt tænkes at være interesserede i Sonys nyeste tiltag, deres “NavigatorX”.
Tiltaget, der er et “scalable Media Backbone” system, der er klogt nok tila t kunne fungere i travle miljøet, hvor alle vil det samme på det samme tidpunkt.
Og dit job er at sørge for at det er muligt.
Det kræver et system, der kan håndtere sådanne problemer.
Netop det Sony er på vej med.
Som du sikkert er klar over, har Sony længe arbejdet med sådanne tiltag, og dette er det nyeste.
Faktisk så nyt, at det først kommer til oktober, med en - forventet - forklaring på IBC2016, hvor folk der arbejder med umulige datamængder og travle journalister, måske burde bestille en demo.
NavigatorX, der ydermere er en udvidet version af det allerede kendte Media Navigator, tilbyder nu en lang række nye fordele, der helst skulle gøre det hele lidt lettere.
Både for administrator, men også for den enkelte bruger, der jo - typisk - ikke er nær så teknisk orienteret som admin.
De nye tiltag i løsningen er i den forbindelse stort set alle hentet hos de eksisterede brugere, der generelt ellers er glade for Media Navigator, men som lige gik og manglede et par features.
Featrures der nu er en del af hverdagen med Media Backbone NavigatorX, der er det fulde navn løsningen bærer.
Blandt de nye features er således muligheden for at hente det samme materiale i “a range of formats”, der kan oversættes til ”der virker på nettet, på telefonen, eller der hvor det nu skal hen”, med det samme.
I et hele taget er User Interfacet, eller UI blevet opdateret kraftigt, så der nu kan hentes SD, HD ellerUHD i en og samme arbejdsgang, uanset om det ligger i XDCAM HD422, XAVC eller andre codecs.
Det er nu muligt - lidt lettere - at se hvad det er for noget materiale der hentes ( du kan se video ), fulgt op med hurtigere og lettere adgang til - for eksempel - subtitles, PDFer eller andet, der måske er lidt sært i broadcast sammenhænge, men som altså er blevet en del af hverdagen.
Alt sammen samlet i et enkelt UI, der bliver stadig lettere at forstå.
I den lidt tungere ende, er det nu også blevet lettere at smide optagelser “ned på langtidslageret”, hvilket kan oversættes til at der kan gemmes på Sonys Optical Disc Archive, hvilket blandt meget andet betyder at der igen bliver lidt plads på de servere der i det daglige er ved at drukne i data.
Felip Garcia, der er Product Marketing Manager, Sony Professional Solutions Europe, forklarer:
-Our customers told us they wanted a cost effective, intuitive asset management solution that complements our Optical Disc Archive system, in addition to unerring reliability and high-speed access, starter han og fortsætter.
-This upgrade delivers just that, providing a wide range of professional customers with a future proofed solution that can easily integrate into existing and future workflows, and equipping them with a tool to boost efficiency, slutter han.
Som vi forstår det, er der både tale om en opdatering af Media Backbone Navigator(X) og et nyt produkt samtidig.
Virksomheder der har brug for at starte småt, og ikke forventer at udvide deres behov, kan derfor - potentielt - nøjes med at investere i den gamle version.
Oplagt nok er det bare langt smartere at starte med det skallerbare system, da alle systemer jo har det med at vokse.
Specielt når vi taler datamængder der vokser 1-10 gange om året.
Vil du vide mere om Media Backbone NavigatorX, er det nok på sin plads at aftale en demo på enten IBC2016 eller hos Sony, da der er tale om pænt heftige systemer, der omvendt kan starte med lidt software på en PC.
Du bestemmer selv.
Vi har fundet en demo fra foråret for den tidligere version.
NavigatorX kan væsentligt mere.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?