Forsiden > News > Mere mystik fra A+E Networks

Mere mystik fra A+E Networks

tirsdag 7. juni 2016, af Tom Dissing

Folk der ikke kender A+E Networks, kan ikke vide at en af deres kanaler hedder History (Channel).
Men det gør den.
Og det er her du snart kan se “Pirate Treasure of the Knights Templar”, der med hjælp fra undervandsforsker Barry Clifford og historiker Scott Wolter, foran pænt parate kameraer pludselig fiinder ud af at der - måske - er en direkte forbindelse mellem middelalderens tempelriddere og 1600 tallets pirater.
Hvordan de kommer frem til det, er sikkert lidt som med deres “Vikings” eller - helt nye “Roots”, der her i landet sendes - ganske som med “Vikings” på HBO Nordic, der streamer dem som var der tale om en TV serie, med en ny episode hver uge.
Det er der også.
Bare i USA.
Her skal der tilkøbes en streamtjeneste før det er muligt at se hvad der sker på History kanalen i USA.
Omvendt er der jo stadig en del - ret heldige - History Channel serier på A+E Networks kanalerne her i landet.
Konkret “Pirate Treasure of the Knights Templar”, der er en delvist - som vi forstår det - dramatiseret serie på seks episoder, hvor seerne får historien om enorme rigdomme, forsvundne skatte og en masse andre myter der er direkte relateret til tempelridderne.
Og med eventyreren Barry Clifford og historikeren Scott Wolter, ved roret - eller med sværdet i hånden - er der nærmest garanti for “nye beviser, som peger på en hidtil ukendt forbindelse mellem to af historiens mest legendariske grupperinger: Tempelridderne og sørøvere”.
Og nu hvor det hele er meget dramatisk, kan seerne se frem til at opleve rejser fra middelalderens byer i Europa til det hellige land i Mellemøsten afsluttet på en “vaskeægte skatteø i Det Indiske Ocean”.
Hvad det så er Barry Clifford og Scott Wolter finder i skibsvrag ved Madagaskar, i tempelriddernes fodspor i Portugal, eller de andre steder hvor seeren kommer med, finder du først ud af når du kigger med på søndage her fra den 12. juni.
Ganske morsomt er søndage ogsåbetop blevet den nye “den aften vil vi vinde” i USA, hvor Starz, der såmænd også er kendt for dramatiske serier om blandt andet sørøvere, har planer om at fravriste HBO ( i USA ) søndagene.
Altså når “Game of Thrones” er færdig.
Den serie er der ingen der løber om hjørner med.
Tilbage på Madagaskar er det planen at Barry Clifford tjekker et “mystisk skibsvrag” ud, der kunne være “kaptajn Kidds gamle krigsskib”.
Og det er her de gør denne series første “banebrydende opdagelse”.
Både Barry Clifford og Scott Wolter er pænt kendte i forvejen.
De har begge været med i flere “eventyr serier”, og Barry Clifford fandt rent faktisk et “piratskibsvrag i amerikansk farvand” tilbage i 1984.
Det eneste indtil videre.
Scott Wolter har udviklet en række metoder der “har til formål at datere og forstå gådefulde stenfund og historiske lokaliteter”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?