Forsiden > Ny teknik > Mest til dem der er til Fujinons ZK og HK Series

Mest til dem der er til Fujinons ZK og HK Series

mandag 18. januar 2016, af Tom Dissing

Fujinon kigger i et nyt magasin, der indtil videre blot ser ud til at hedde “#1” på hvad kvalitet er, og hvordan det er muligt at se den.
Udgangspunktet er deres - stadig relativt nye - ZK Series zooms til S35mm kameraer, der understreger at kvalitet rent koster penge, samtidig med at det såmænd stadig er deres “intro serie” til 4K og højere opløste produktioner.
Deres HK serie, som det også er muligt at læse om deres “#1”, både koster og vejer mere.
Som eksempel vejer den letteste optik i den serie 6,5 kilo.
Derfor kan Fujinon problemfrit kalde deres ZK Serie, for en slags letvægts serie, der kan bruges til “EFP”, hvilket specielt deres 19-90mm / F2.9 er blevet brugt til.
Igen.
Kvalitet koster penge, og sidst vi tjekkede kostede den zoom vist i omegnen af 300.000 kroner, hvilket betyder at vi er mange der ikke piller ved sådanne lækkerier hver dag.
Derfor er det da også på sin plads at pointere at “#1” og ZK og i særdeleshed HK serierne er henvendt til high end produktioner, altså reklame og film produktion.
Når det er afklaret, er det dog stadig interessant at Tokyo firmaet Ellroy Inc. der primært laver fashion og reklamefilm, har testet ZK serien for forvrængning og opløsning.
Og selv om at du sikkert også har en holdning, “lover” Kazumi Takahashi at alle zooms i ZK serien kan bruges i 4K og endda i 6K produktioner uden at det går ud over opløsningen.
Vi gætter i den forbindelse på at HK serien er væsentligt skarpere og forvrænger mindre.
Her er priserne bare nogle helt andre.
I stedet for at låne mere fra “#1”, vil vi derfor foreslå interesserede at kigge forbi siderne, som du finder HER hvor du i bedste japanske stil bliver trukket rundt via sære - men sjove - navigations sider, der - tit men ikke altid - får dig de steder hen du håbede på.
Der er med andre ord en japansk sektion, som vi - ihvert fald - erkender ikke at forstå.
Det gør du måske.
Når det er på plads fandt vi et par videoer, der - selv i YouTube kvalitet ser ud til at understrege at ZK Serien virkeligt er skarp.
Her lidt video.
Læs videre om HK og ZK serien HER Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?