Forsiden > Ny teknik > Miller ude med gigant Fluid Head

Miller ude med gigant Fluid Head

Der kan bære 75 kilo

torsdag 10. august 2017, af Tom Dissing

Broadcast mijløet, der i pænt mange år, har sværget til Vinten og Sachtler, til deres store OB eller studiekameraer og deres endog særdeles tunge optikker, ser ud til at have fået en ny mulighed.
Der kort og godt er - eller i det mindste ligner - en Miller Fluid Head kopi af et stort - Ronford-Baker Atlas 40(0) hoved, der nu kan håndtere op til 75 kilo tunge kameraer med glas.
Bevares ikke noget du løber rundt med på den ene skulder.
Til gengæld er det noget der i pænt mange broadcastsammenhænge, er relevant, da kamera plus optik tit er oppe på 45-50 kilo, suppleret med søger og det løse, der jo også vejer lidt.
Og når der skal en ordentlig teleprompter på, er der altså ikke langt op til de 75 kilo, som det nye Skyline 90 Fluid Head efter sigende kan bære.
Vi har nederst fundet en video fra NAB2017, der ser ud til at understrege at Skyline 90 både er tænkt til broadcast og filmproduktion.
Igen, relevant, da nogle af de længere film optikker altså er oppe på den grimme side af 10-15 kilo, typisk suppleret med et tungt Alexa og juletræet.
Der igen får vægten så relativt langt op, at et 75 kilo hoved ikke længere er særligt meget “overkill”.
I den forbindelse er det på sin plads at mene at det såmænd heller ikke er specielt tungt.
Hovedet altså.
Specs siger at det vejer 23 kilo, og har en tilt range på herligt 60 grader under og 60 grader over “nul”, hvilket er i omegnen af hvad konkurrenterne kan, måske lidt mere.
Og bedst af alt ser det ud til at de har tænkt sig om fra starten af.
Der er 15 niveauer af “fluid drag”, hvilket er mere end vi er vant til.
Om det så både er i tilt og pan, er lidt svært at læse ud fra producentens egne specs. ( kig på det på IBC2017)
Sikkert er det dog at de lover at hovedet kan bære - og udbalancere - 75 kilo, 30 centimeter over det såkaldte “pivotal centre”, hvilket må kunne oversættes til midten af det som hovedet tilter omkring.
Skyline 90, der altså er et Miller hoved, og dermed et - mest målrettet mod - broadcast, er ikke direkte inspireret af et enkelt Ronford Baker Engineering Company hoved, men flere, da det kort og godt er væsentligt større end de hoveder Ronford Baker leverer.
I bunden er der dog stadig et Mitchell mount eller “base”, hvilket både sørger for at det fungerer med film udstyr og OB broadcast udstyr også.
Noget tyder dog på at Skyline 90 på dette års IBC2017 vil blive solgt som et broadcast hoved, der også kan bruges til filmproduktion.
Mike Lippmann, European Manager, Miller Fluid Heads (Europe), siger:
-The Skyline 90 was created with the demanding broadcast professional in mind and is the perfect fluid head for OB productions. IBC is the perfect opportunity for Miller to showcase its latest technology to the European broadcast industry. We look forward to providing visitors with the opportunity to experience the Skyline 90 and the right feel associated with Miller’s product line, slutter han.
Læs mere om deres ideer og planer, og andre produkter heromkring.
Vi har ingen anelse om prisen, men gætter på at den er heftig.
Vil du høre mere i DK, skal du kontakte Holmberg Consult
Her en promo ting fra NAB2017.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?