Forsiden > Ny teknik > NHK tager på IBC 2014 med deres 8K image sensor

NHK tager på IBC 2014 med deres 8K image sensor

tirsdag 29. juli 2014, af Tom Dissing

Nu hvor alle ved hvad 4K er for noget, er det så småt blevet tid til 8K.
Bevares, herhjemme er det meste stadig 0,7, eller rettere 1,28K, da vores lokale PBS kanaler satser på 1280, eller 720P.
Sådan er det ikke i resten af verden, og da slet ikke i Japan, hos NHK.
Her er planen at overgå til at producere en “stor del” af deres fremtidige sport i netop 8K Super HiVision, der - derfor - bliver vist frem igen på det kommende IBC2014.
Og ganske som før, bliver det igen en prototype, der bliver vist frem.
NHKS 3 CMOS camera, som de fortsat kalder for “Cube”, skulle kigge forbi, ganske som en 8K monitor og andet også vil være til stede.
Som noget helt nyt, er det planen at vise lidt FIFA World Cup 2014 frem i 8K, ganske som der bliver plads til lidt 8K optagelser forestået til et museum.
Problemerne er - som tidligere - at det er mere end svært at håndtere de 144 Gbp/s data som dette system genererer når det optager.
Til gengæld optager det i 120p, hvilket ser ud til at være den standart som NHK har valgt at gå efter.
Prototypen optager ydermere i UHD mk II specs, der er 7680×4320 pixels, i omtalte 120Hz og det i 12bit i Rec. ITU-R BT.2020, der da vist kun eksisterer i teorien, og i Japan.
NHK senior manager, Narichika Hamaguchi siger:
-As an 8K image sensor has a smaller pixel size and a higher frame rate compared to that for HDTV, it is very difficult to get the same sensitivity, starter han og fortsætter.
-We are still working on the issue with Shizuoka University, slutter han uden at komme ind på hvor lyssvag dette 8K system er.
Sikkert skulle det dog være at der er tale et ( 3CMOS/33-megapixel system, der kan downsized/down-convertes i en ( enkelt ?) signal processor.
NHK har fortsat planer om at starte op på 8K test broadcasting via satellite fra engang i 2016, med forventet fuld funktion i år 2020.
Af samme årsag vil IBC2014 også byde på et “8K satellite broadcasting system”, der bruger HEVC/H.265 for video coding og MMT(MPEG Media Transport) til “extended multiplexing” “beyond MPEG-2 TS”.
Planen er kunne holde fremtiden 8K på noget der ligner 100Mbp/s i transmissionen og med en båndbredde på 34.5MHz pr satellite transponder.
Alt sammen noget du kan høre mere om i Amsterdam til September.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?