Forsiden > Ny teknik > NHKs 8K kamera bliver mindre

NHKs 8K kamera bliver mindre

tirsdag 19. november 2013, af Tom Dissing

Det bliver nok ikke det letteste kamera at kaste rundt med, NHKs kommende 8K kamera.
Omvendt ser det ud til at NHKs udviklings afdeling finder på en masse nyt, ved at udvikle på det.
_
Herunder et “helt nyt” Chip design, der - ser ud til - at gå efter de samme principper som blandt andet Canon gør, med mere end en grøn farve(Chip ).
Kameraet der også kendes som SHV, er uanset hvad blevet mindre, og de nye Chips/prisme konstruktion ser ud til at betyde at den tidligere 2,5 tommer store CMOS nu er blevet til fire mindre CMOS (?) ( CCD??), der hver står for deres egen farve.
Således er der nu en “chip” der fanger rød, blåp grøn(1) og grøn(2).
Og da størrelsen nu er nede på noget der ligner 1,25 tomme, passer den nye “chip blok” til helt almindelige Full Frame optikker.
Ret smart, og ganske interessant.
Stadig flere - specielt i US filmindustrien går nemlig og spekulerer på om blandt andet Arri har planer om at “blive på ” S35 formatet, nu hvor de jo også snart skal til at sælge 4K og - potentielt - 8K kameraer.
Vælger de nu - som eksempel - at gå “Full Frame” eller større, sker der jo også et eller andet der.
Blandt andet i form af et nyt behov for optikker der dækker et større område.
Tilbage i Japan, det tidligere enorme og absolut uhåndterbare kamera nu blevet en del mindre, og lettere.
Bevares ikke som Astrodesign “lille bitte” 8K kamera, der bare vejer 2 kilo.
NHK har dog lovet at planerne er at gøre deres 8K kamera endnu mindre, og måske endda finde på en måde at få den umulige datamængde kameraet producerer ned på et mindre niveau, så det er muligt at se optagelserne uden at skulle pakke 8 samtidige streams sammen til en enkelt i noget der ligner to køleskabe.
Som tidligere er der ingen der ved hvornår kameraet reelt kommer ud, ganske som ingen aner hvornår der kan sendes ( ud over som test ) i 8K.
Der er dog netop sluppet en helt ny .pdf om både kamera og specielt om ideerne bag den nye 1,25 tommers chip/prisme som japanerne har udtænkt.
Den finder du her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?