Forsiden > Ny teknik > Når der ikke er plads til kranen

Når der ikke er plads til kranen

mandag 9. februar 2015, af Tom Dissing

Nu er vi sikkert et par stykker der mener at en kran er og bliver sådan en lang pind, der bevæger sig på en centersøjle, og via godt håndværk og en masse kontravægt ligner og fungerer som de kraner vi allerede kender.
Og det er da også tilfældet for de fleste kraner.
Igen.
Området er under udvikling.
En af de problemer der er “bygget ind” i kraner er jo at de enten er relativ lange eller er blevet pænt store, da det jo ellers ikke er muligt at få dem til at kunne både de mange kilo mange ønsker at montere i forenden.
I den forbindelse ser det ud til at hollandske Filmdynamics har opfundet det som de kalder for en “Scissor mini”, hvilket burde betyde at der senere kommer en “maxi” eller en stor version.
Sikkert først når de - på et eller andet tidspunkt har fået endeligt gennemskuet hvordan de kan få gjort de - i forvejen - pænt store “sakse” som denne kran består af, endnu større.
Indtil videre er der ikke sluppet meget ud om kranen.
Der dog er blevet vist frem på Cinec, som det fremgår at videoerne nederst.
Om dette nye princip så ender med at spare plads, eller vægt, er straks sværere at svare på.
Det ser dog ud til at den problemfrit kan pakkes ned i nogle enddog særdeles små tasker, og at det - mere eller mindre - er muligt for en enkelt at styre kranen.
Filmdynamics ser ydermere ud til at have udtænkt deres eget remote hoved, der - igen- ser ud til at virke og være baseret på en række smarte principper.
BTS på reklamefilmen, der er en de klip vi har fundet frem, ser dog ud til at understrege at det ikke helt let at styre hverken remote head, eller kran, der - igen - ser ud til at opføre sig fuldstændigt som forventet.
Hele tiden uden at fylde andet end ( cirka ) 1.6 meter, når den er skubbet helt sammen.
I realiteten er den 2.4 meter når der produceres, da der jo både er et kamera og contra vægt på.
Det er dog fortsat en meget kort kran, der kan blive op til 6.3 meter lang ( det fremgår ikke helt præcist hvor langt det er fra center ).
Det hele skulle veje ( med kamera, formodentligt baseret på et F55 ) 135 kilo, igen inkluderende kamera og contravægt.
Kranen kan max bære 32 kilo, inkluderende et klogt/remote hoved ( der sikkert bør være et Filmdynamics ) hoved.
Læs mere her
Vi faldt også lige over deres Russian Arm Mini, hvor Mini er navnet på den bil der følger med når du køber kranen, så den er sikkert ikke helt billig.
Så den video får du også lige med.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?