Forsiden > Ny teknik > Når nu loftet også kan flytte sig

Når nu loftet også kan flytte sig

tirsdag 1 oktober 2013, af Tom Dissing

Alle kender efterhånden "tricket" når de store shows skal produceres til TV.
Så skal der hentes et par lastbiler fulde af robotlamper, der bestemt giver et fedt show.
Men hvad nu hvis det ar muligt at gå et skridt videre.
Og for eksempel bruger lysloft og - for eksempel - de projektorer der er med i et hvert stort show.
Og monterer det i et "motion control" system, der så ellers kan dreje rundt, hæve og sænke sig, og i det hele taget løfte hele showet et par trin op.
Et sådan system leverer Kinesys Motion Control.
Og da de har planer om at vise lidt nyt frem på PLASA light and sound show på ExCeL London her fra den 6 til den 9. oktober.
Blandt de nye ting de vil vise frem er en "GIS 250kg BGV-C1 39m/min hoist", der er selve hæve/sænke funktionen, der kan integreres med deres EVO drive, og deres SIL3 E-Stop system, der burde betyde at selv Prince kan stå på en Kinesys Motion Control, hvilket han forresten - vist nok - har gjort en del gange.
SIL3 (Safety Integrity Level 3) E-Stop systemet er ydermere blevet endnu mere sikker, da det nu efterlever endnu flere regler.
Specielt indviede der ved at det er en dårlig plan at tabe et par lamper i hovedet på publikum, kan ydermere glæde sig over at systemet er BGV C1, EVO "godkendt", hvilket giver muligheden for at lade de motorer der kan trække 250 kilo hver, "hænge" der hvor de står uden at bremse, hvilket skulle give en endnu blødere gang.
Ret smart når følgespottet pludselig løfter sig 20 meter op og giver en hel anden skygge på forsangeren, eller alle artisterne.
Måske endda uden at ryste, da systemet jo er ret stabilt.
Nyheden DigiHoist kigger også forbi.
Her er der tale om endnu en nyudvikling, hvor det over Ethernet kan tjekkes hvor meget vægt der er på den enkelte wire, ganske som en masse andet info også kan tilgås.
Foreksempel fysisk placering i et XYZ univers, hvilket burde betyde at det er muligt at automatisere eller/og planlægge "hele showet" længe før det bliver "kørt" med publikum i salen.
Måske ikke så meget improvisation, men hvem har lyst til det, foran 42.000 vilde fans.
Som vi forstår det er det nu ydermere muligt at programmere det meste fra en iPad over LibraWIFI der - igen som vi forstår det - er deres eget properitære system.
Der derfor ikke kan blive forstyrret af en mobiltelefon eller andet.
Der er slutteligt også nyt på K2 og Vector automation control softwaren, der nu - ikke overraskende - kan lidt mere end tidligere.
Noget du kan læse mere om her, hvis du da ikke lige tager på Plasa, hvor der skulle blive annonceret endnu flere nyheder.
En af disse skulle være "Drag and Drop", der næsten selv monterer de tonstunge rigge.
Systemet er ikke specielt udbredt her i landet, da LibraWATCH fortsat kun eksisterer på Engelsk, Russisk, Portuguese, Finsk, Tykisk, Hollandsk, Svensk, Fransk, Tysk og Italiensk og Spansk.
Blandt dem der har brugt systemet til TV eller en koncertvideo er U2, der kørte deres 360 Show med dette Motion Control system.
Som du kan se det herunder.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?