Forsiden > Ny teknik > Nårmor i køkkenet og laver LUT

Nårmor i køkkenet og laver LUT

fredag 23. maj 2014, af Tom Dissing

Hvis jeres selskab fortsat lever med andre folks LUT, er det vel på tide at få bagt jeres egen, eller rettere egne LUTs.
Og selv om at det lyder som et specielt lækkert brød, er der tale om såkaldte Look Up Tables, der i daglig tale blot kendes som LUT.
Detaljen med disse er at det er muligt - enten - at bruge denne såkaldte LUT, og “se” optagelsens “færdige farve og tone” gennem denne LUT.
Også selv om at der optages i RAW.
LUT er dermed specielt smart i forhold til ikke professionelle, der - for eksempel - står for detaljen med pengene, og som derfor gerne vil vide mest muligt, uden at være en del af produktionen.
Og nu hvor en række kloge hoveder har fundet frem til en måde at lave “din egen” LUT på, enten til at skabe det endelige og færdige “look” i redigeringen, eller som hjælp på settet, er der vel ikke meget andet at gøre end at se at få denne feature integreret i arbejdsprocessen.
Konkret er det i den forbindelse på sin plads at vide at firmware version 4.0 til Sony F5/F55 netop giver dig muligheden for at “loade” såkaldte “custom 3D LUTs”, der netop giver holdet, kunden eller andre muligheden for at se hvordan det færdige resultat ( sådan cirka ) ender.
De kære mennesker fra Abel Cine har i den forbindelse skabt et par informative videoer, der viser hvordan du får en LUT ind i dit F55 og hvordan du laver en sådan på en davinci.
Eller med Sonys Raw Viewer software, der uanset hvad er den software der skal bruges når du skal have en LUT ind i kameraet.
Som det fremgår hedder LUT både 1D og 3D.
Forskellen er til at føle på, hvorfor det, ganske som måden du får det hele ind i kameraet på, også er.
Sikkert er det dog at det altså er muligt, og ganske simpelt og - i den grad - kan give en helt anden måde at arbejde på.
Samtidig med at der fortsat kan optages i RAW eller Log, mens alt og alle ser - noget der ligner - der færdige resultat.
Husk, når du begynde at arbejde med LUT, at det er muligt at “apply” LUT til “output” og at det rent faktisk er muligt at “ødelægge” hele optagelsen ved at “brænde” selve LUT ind i billederne (“burned in”).
Forskellen er oplagt nok at “burned in” LUT er smart hvis du har travlt, men rigtigt farligt hvs planen er at poste og grade løs i materialet, i post.
Her et par videoer der rent faktisk kan lære dig en masse.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?