Forsiden > News > Nedsablet biografkomedie hitter

Nedsablet biografkomedie hitter

Storhitter hos publikum

onsdag 18. januar 2017, af Tom Dissing

Den nyeste Ole Bornedal spillefilm, “Dræberne fra Nibe” har endnu engang understreget at publikum ofte er lodret uenige med TV og filmanmelderne og deres vurderinger af “hvad der er godt for dem”.
Ganske som med første - og alle andre - sæsoner af “Badehotellet”, har “Dræberne fra Nibe”, der åbnede i weekenden med utroligt flotte 64.000 solgte billetter, manifesteret sig som et hit, modsat hvad anmelderne mener om filmen eller TV serien.
Kritikerne der endnu engang er absolut enige om at der her er tale om “en rigtig elendig film”, kunne som i tilfældet med “Badehotellet” ikke have været mere uenige med disse produktioners publikum.
Bedst understreget af at filmen - der jo kunne have fået flotte 6 stjerner - i stedet for fik nærmest ingen.
BT, Ekstra Bladet, Berlingske, Jyllands-Posten, Metroxpress og Politiken gav således filmen noget nær den værste omtale den kunne have fået, og 2 ud af seks stjerner.
Anmeldere mente - som de jo også gjorde med at “Badehotellet”, at filmen er ”klichéfyldt og fornærmende”. Til gengæld er den “ikke morsom”.
Information går skridtet videre og kalder filmen for et ”lallet forsvar for resignationen”, der “er helt død i Nibe”, hvor “to murere kører rundt og krejler deres kunder, mens de drøfter deres seksuelle frustrationer”.
Dræberne fra Nibe ser med andre ord ud til at understrege at der er en stadig større afstand mellem landets anmeldere, og det biograf og TV -publikum, der ikke længere læser eller hører hvad TV og filmanmelderne skriver.
Man kunne ligefrem fristes til at tro at TV og film -anmelderne ikke længere forstår det publikum der ser TV, eller går i biografen.
Når vi sammenligner med “Badehotellet”, er det fordi at det her også var tale om en “folke komedie” som anmelderne nærmest advarede TV seerne imod.
Hvilket resulterede i at serien nu er blandt de allermest sete.
Tilbage i biografen kan de 64.000 betalende kunder, der allerede i premiere weekenden har gjort “Dræberne fra Nibe” til en af de helt store successser i nyere tid, vel heller ikke tænkes at tage fejl.
Det mener Frederik Honore, der er distributionschef hos Nordisk Film, i hvert fald ikke.
Han siger:
-Det er en usædvanlig flot premiereweekend for en original dansk komedie, der ikke er en sequel eller bygger på en i forvejen kendt titel, slutter han.
Her en promo, døm selv hvis du ikke allerede har været inde og se filmen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?